voetbalzone

‘Mats Wieffer heeft de meeste potentie bij Feyenoord, ontpopt zich tot leider'

Rian Rosendaal23 feb 2024, 20:31
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:13
Advertentie

Wim Kieft is enorm onder de indruk van de progressie die Mats Wieffer heeft geboekt. Volgens de columnist van De Telegraaf zou het dan ook logisch zijn als de middenvelder na dit seizoen de stap maakt naar een topclub in Europa. Wieffer werd reeds in verband gebracht met onder meer Atlético Madrid.

"Hartman en Geertruida zijn prima spelers, terwijl Beelen een goede indruk maakt als centrale verdediger", analyseert Kieft in zijn bijdrage van vrijdag. Om er direct aan toe te voegen. "Wieffer heeft de meeste potentie van allemaal en ontpopt zich tot de leider."

"Al zullen sommigen beweren dat hij nogal moeilijk beweegt. Met zijn motoriek valt dat voor te stellen en lijkt hij eerder traag en weinig spectaculair. Toch is hij snel, fysiek sterk, kan goed koppen en is comfortabel aan de bal", somt Kieft de kwaliteiten van Wieffer op.

"Door zijn stormachtige ontwikkeling is Wieffer de beste Feyenoorder. Automatisch kom je dan op de radar bij Europese topclubs zoals eerder bleek uit de uitgelekte interesse van Atlético Madrid", aldus de voormalig aanvaller.

Stengs


Waar Kieft lovend is over het spel van Wieffer, daar heeft hij twijfels over Calvin Stengs. "Of het nu is als middenvelder of als buitenspeler, te vaak geeft hij niet thuis als de grote clubs langskomen."

Quinten Timber krijgt voorlopig het voordeel van de twijfel van Kieft. "Timber speelde niet zijn beste wedstrijd in Rome, maar gezien zijn leeftijd van 22 jaar zit er nog perspectief in."

Kieft trekt de discussie breder en ziet bij Feyenoord vooral problemen op de vleugels. "Terwijl die posities bij PSV en Ajax juist prima zijn bezet. Anders zou Nieuwkoop daar nooit worden opgesteld door Slot. Paixao, Ivanusec, Jahanbakhsh, Minteh en Stengs leveren niet. Daarop zal Feyenoord komende zomer moeten anticiperen op de transfermarkt."

Bezig met laden …