voetbalzone

'Klopp belde meerdere keren, hij wilde me hebben als vervanger van Götze'

Matthijs van Laar27 mei 2015, 17:26
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2015, 17:26
Advertentie
voetbalzone

Kevin De Bruyne werd in 2013 hoogstpersoonlijk gepolst door Jürgen Klopp, die de Belg als vervanger van Mario Götze naar Dortmund wilde halen. Als bekend dwarsboomde Chelsea de overgang, waarna de spelmaker inging op een aanbieding van VfL Wolfsburg. "Klopp belde mij meerdere keren op", onthult De Bruyne in een interview in BILD.

"Hij vertelde me zijn plannen en hoe ik daarin paste", aldus de Belgisch international. De Bruyne zag dat wel zitten, maar stuitte op de onwil van zijn toenmalige club, Chelsea. Omdat Borussia Dortmunds Robert Lewandowski niet naar Londen wilde komen, weigerden the Blues zaken te doen met Klopp en consorten. "Hij vertelde me dat ik Götze moest vervangen, die naar Bayern München was vertrokken. Het voorstel was super, maar het werd dus niks."

De Bruyne vertrok uiteindelijk in januari 2014 voor 25 miljoen euro naar Wolfsburg, waar hij in anderhalf seizoen uitgroeide tot sensatie. De Bruyne scoorde dit seizoen 10 keer en leverde 21 assists. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in de knappe prestaties van die Wölfe, die achter Bayern München als tweede eindigden in de Bundesliga.

Bezig met laden …