voetbalzone

Kluivert en Lang eensgezind over werkomstandigheden bij Ajax: ‘Is klaar’

Wessel Antes15 jun 2023, 20:53
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 20:53
Advertentie

Noa Lang is van mening dat sportcomplex De Toekomst gedateerd is, zo laat de 23-jarige buitenspeler van Club Brugge weten in Ziggo-programma Kick ’t Met. De zevenvoudig international van het Nederlands elftal speelde tussen 2013 en 2021 op het jeugd- en trainingscomplex van Ajax, maar vindt dat het tijd is voor renovatie. De Toekomst werd in 2013 nog voor het laatst gerenoveerd, maar ook tafelgast Justin Kluivert denkt dat het complex alweer een opknapbeurt kan gebruiken.

Het onderwerp komt ter sprake wanneer Lang vertelt over de faciliteiten bij Club. De buitenspeler twijfelde in 2020 lang of hij wel moest tekenen bij de Belgische grootmacht, maar raakte onder de indruk tijdens een bezoek aan het trainingscomplex in Knokke. “Bro, ik kom op dat complex… Ik denk: is dit België bro? Dat complex is te erg (mooi, red.)! Hij blaast Toekomst enzo helemaal weg.” Kluivert moet vervolgens lachen, maar oppert Lang ook respect te hebben voor zijn voormalige werkplek. De buitenspeler heeft echter een duidelijke mening. “Bro, Toekomst is een beetje oud geworden, eerlijk is eerlijk.”

Terwijl presentatoren Armin Shah en Jefferson Osei in de lach schieten, stemt Kluivert alsnog in met de woorden van Lang. “Toekomst is klaar.” Lang geeft het complex na een flinke opknapbeurt nog wel een kans. “Het moet gewoon gerenoveerd worden, dat is zo.” Het sportcomplex van Ajax werd in 2013 voor het laatst gerenoveerd, maar de Amsterdammers zijn reeds bezig met een nieuw plan genaamd ‘De Nieuwe Toekomst’. Medio 2026 moet de herinrichting van het huidige sportcomplex gereed zijn. Ajax streeft er daarnaast naar om in 2030 een sportpark op te leveren dat volledig energieneutraal is.

Lang naar PSV?
Hoewel een deel van de Ajax-fans de afgelopen weken de oproep deed om Lang terug te halen, lijkt het er niet op dat hij sportcomplex ‘De Nieuwe Toekomst’ gaat meemaken. Volgens Het Eindhovens Dagblad is het juist PSV dat probeert Lang te laten terugkeren in de Eredivisie. De Eindhovenaren zien in de linksbuiten, die zo’n twaalf miljoen euro moet kosten, een speler die wedstrijden kan beslissen. De eerste contacten tussen PSV en Lang zouden al zijn gelegd. Op korte termijn komt er meer duidelijkheid over de haalbaarheid van de transfer. De Capellenaar ligt in Brugge nog tot medio 2025 vast.

Bezig met laden …