voetbalzone

KNVB reageert op relatie van eerste vrouwelijke official in KKD met profspeler

Jeroen van Poppel02 jan 2022, 20:04
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2022, 20:04
Advertentie

Shona Shukrula is officieel samen met Jeff Hardeveld, zo maken de official van de KNVB en de linksback van FC Emmen bekend via hun socialmediakanalen. De dertigjarige Shukrula is blij dat het nieuws naar buiten mag. "It’s official @jeffhardeveld", schrijft de scheidsrechter annex grensrechter op Instagram. De KNVB laat in reactie aan het Algemeen Dagblad weten dat de relatie geen probleem is, maar dat Shukrula niet meer wordt ingezet bij wedstrijden van Hardeveld.

Shukrula heeft als doel om de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Eredivisie te worden en zette dit seizoen een stap in die richting. Ze werd begin september aangesteld als eerste vrouwelijke vierde official in de Keuken Kampioen Divisie bij de wedstrijd tussen FC Eindhoven en Telstar. Ze fluit al sinds 2009 voor de KNVB en behoort sinds 2017 tot de FIFA-scheidsrechters. Daarnaast is ze werkzaam als officier van justitie.

Mogelijk heeft Shukrula haar vriend leren kennen in het stadion, want ze was vroeg in het seizoen aanwezig tijdens een wedstrijd van Hardeveld. De verdediger van Emmen werd die dag tegen FC Eindhoven overigens met rood van het veld gestuurd en zag zijn ploeg bovendien met 0-1 verliezen.

De KNVB beschouwt de relatie niet als een probleem. "Shukrula zal niet worden ingedeeld op wedstrijden waaraan Jeff Hardeveld meedoet", reageert een woordvoerder. "Dat is het enige. Voor ons vormt hun relatie geen enkel probleem. We gunnen ze alle geluk van de wereld."

Bezig met laden …