voetbalzone

Koeman dient Valentijn Driessen van repliek: ‘Dat zeg je verkeerd’

Jan Hoeksema11 sep 2023, 09:20
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:14
Advertentie

Ronald Koeman vindt niet dat de moeizame overwinning op Ierland alleen te wijten valt aan slecht spel van zijn ploeg, zo blijkt uit de persconferentie die hij na afloop van het gewonnen EK-kwalificatieduel tegen de Ieren (1-2) gaf. Op een vraag van Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, geeft de bondscoach aan dat hij Ierland bepaalde kwaliteiten toedicht en dat het matige spel ook de verdienste is van de speelwijze van de tegenstander van zondagavond.

"Ik had verwacht dat wij konden inzien wat gevraagd werd, zeker in zo'n beginfase van de wedstrijd", zegt Koeman op de persconferentie. Daarmee doelt hij op het intense druk zetten van Ierland aan het begin van de wedstrijd, waardoor Nederland niet aan opbouwen toekwam. "Maar nu zorgen wij ervoor dat zij nog sterker worden en het gevoel hebben dat ze ons kunnen pakken. Dat valt tegen dan."

De twijfelende start zondagavond leidde onder meer tot een hachelijk moment tussen Mark Flekken en Frenkie de Jong, waar een hoekschop voor de Ieren uitkwam. Uit deze standaardsituatie kreeg Oranje uiteindelijk een penalty tegen, waardoor het op achterstand kwam. Het Nederlands elftal wist uiteindelijk orde op zaken te stellen via doelpunten van Cody Gakpo en Wout Weghorst, maar gemakkelijk was de overwinning niet.

"Maar dat ligt dan toch meer aan het Nederlands elftal dan aan die zwakke Ieren?", vraagt Driessen aan Koeman. "Nou, dat zeg je verkeerd vind ik. Want als er zoveel druk op je wordt gezet... Dan kun je de lange bal gaan spelen, maar die win je ook niet. Ik weet vanuit mijn eigen carrière dat je schrikt van hoe het gaat en je dan niet vast bent in je voetbal. Dan kunnen zulke dingen gebeuren. En dat heeft ook met de tegenstander te maken."

Bezig met laden …