voetbalzone

Kompany: 'De WK-finale bereiken wordt onhaalbaar'

Bart Kruyt26 mrt 2013, 14:10
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2013, 14:10
Advertentie

België beschikt over een selectie met erg veel talent en dat zorgt voor hoge verwachtingen bij de supporters. Aanvoerder Vincent Kompany wil de lat echter niet te hoog leggen voor de Rode Duivels, die het dinsdagavond in de WK-kwalificatiereeks opnemen tegen Macedonië. "We hebben veel ambities, maar zijn geen wereldelftal", benadrukt Kompany in Het Laatste Nieuws.

/

De Belgen staan na vijf wedstrijden bovenaan in Groep A, maar hebben evenveel punten als Kroatië. De koploper van de poule plaatst zich automatisch voor het WK van 2014 in Brazilië, terwijl de nummer twee van de lijst zich via de play-offs moet zien proberen te kwalificeren. België en Kroatië spelen in de resterende drie speelronden overigens niet meer tegen elkaar.

Kompany weet dat iedere misstap afgestraft kan worden en eist dan ook een overwinning van de Belgen in de thuiswedstrijd tegen Macedonië, dat vijfde staat in de groep. Hij benadrukt echter dat de fans niet teveel mogen verwachten als België zich weet te plaatsen voor het WK: "De WK-finale bereiken wordt onhaalbaar", voorspelt de mandekker.

Bezig met laden …