voetbalzone

Kompany doet oproep: ‘Je kan de fans niet aan alle kanten uitpersen’

Gijs Freriks19 mrt 2016, 15:50
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2016, 15:50
Advertentie

Supporters van verschillende Premier League-clubs kwamen dit seizoen in opstand tegen de hoge ticketprijzen en Liverpool voelde zich zelfs genoodzaakt om van een prijsstijging af te zien. The Reds wilden de duurste kaartjes aanvankelijk verhogen van 59 naar 77 pond, een kleine 100 euro.

/

Vincent Kompany, verdediger van Manchester City, maakt zich zorgen. In een interview met De Tijd zegt hij dat de Premier League ‘de mooiste en succesvolste voetbalcompetitie’ is, maar dat de fans niet uitgeperst mogen worden. “Kijk naar de protesten tegen de clubs die hun ticketprijzen elk jaar optrekken. Als er niets gebeurt, kan dat op een dag het hele systeem van de Premier League doen crashen. Zo blijf je niet groeien.”

“We zitten op een kantelpunt. Kijk naar wat onlangs gebeurd is in Liverpool, waar fans uit protest tegen de verhoging van de ticketprijzen samen het stadion verlieten. Dat illustreert dat een systeem dat niet voor alle belanghebbenden waarde creëert, kan imploderen. Je kan de supporters niet aan alle kanten uitpersen en verwachten dat dat niet negatief uitdraait.”

“Op den duur jaag je de die hard fans weg. Je krijgt stadions gevuld met zakenlui en toeristen die tien minuten voor tijd vertrekken om de files voor te zijn. Je verliest sfeer. Op termijn is dat ook een bedreiging voor de populariteit en dus voor de inkomstenstroom van het Engels voetbal. Ik zeg: ‘Geef een stuk van die (financiële, red.) voorsprong op ten voordele van de fans. Dat is shared value. Laat de fans profiteren en op lange termijn zal het Engels voetbal er alleen maar beter van worden.”

Bezig met laden …