voetbalzone

Kompany: 'Ik ben een paar keer dicht bij een akkoord met Barcelona geweest'

Bart Kruyt24 jun 2014, 15:05
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 15:05
Advertentie

Barcelona is op zoek naar een nieuwe centrumverdediger, als opvolger van de gestopte Carles Puyol. De Spanjaarden hadden de vervanger van de clubicoon al binnen kunnen hebben: Vincent Kompany laat weten dat hij in het verleden 'een paar keer' dicht bij een transfer naar Barcelona is geweest. "Maar op het moment is er geen contact", zegt de aanvoerder van Manchester City.

voetbalzone

De 28-jarige Kompany ging in 2008 van Hamburger SV naar City en heeft er nu zes jaar in Engeland op zitten. Hij is het leven in de industriestad echter nog niet zat: "Ik heb een doorlopend contract bij Manchester City en ik voel me heel comfortabel", zegt Kompany in gesprek met de Manchester Evening News. "We hebben de Premier League gewonnen en werken aan een serieus en attractief project. Het komt niet voor in mijn plannen om de ploeg te verlaten."

"Ik ben een paar keer dicht bij een akkoord met Barcelona geweest, er was serieus contact. Maar ik kan bevestigen dat er op dit moment niets speelt waar ik weet van heb", benadrukt Kompany, wiens verbintenis in het Etihad Stadium nog vier jaar doorloopt. Volgens de tabloids wil City zijn aanvoerder gaan belonen met een nieuw contract, met een behoorlijke salarisverhoging.

Bezig met laden …