voetbalzone

Kompany: ‘Ik wil niet dat ze mij begraven met kisten vol geld’

Daniel Cabot Kerkdijk22 mei 2014, 19:20
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2014, 19:20
Advertentie
voetbalzone

Vicent Kompany is een van de beste verdedigers ter wereld, maar voetbal beslaat niet zijn hele leven. De Belgisch international van Manchester City heeft drie prioriteiten: familie, voetbal en liefdadigheid. Dat was ook al zo toen Kompany veel minder geld had. “Het voetbal geeft mij de kracht om de projecten waar ik aan werk te versterken”, vertelt hij in gesprek met Sporza.

Kompany wist nooit goed welk goed doel hij moest steunen. “SOS Kinderdorpen leunt het dichtst aan bij mijn hart. Ik ben al naar Congo, Rwanda en Vietnam geweest en gezien dat ze goed werk leveren.” Naast tijd geeft hij ook geld aan diverse projecten. “Ik wil niet dat ze mij begraven met kisten vol geld. Daarom investeer ik ook zelf, zoals bijvoorbeeld bij BX Brussels (een club in Brussel, red.).”

Kompany werkt samen met personen die precies weten in wat voor projecten de verdediger moet stappen. Zelf steekt Kompany er ook veel tijd in. “Ik kan niet de hele dag thuiszitten en niets doen. Sommige voetballers spelen PlayStation in hun vrije tijd, ik doe dit.”

Bezig met laden …