voetbalzone

Kompany in zak en as: 'Geef niet op voor België beste land ter wereld is'

Matthijs van Laar26 dec 2015, 19:34
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2015, 19:34
Advertentie

Vincent Kompany maakte zaterdagmiddag zijn rentree na een periode van blessureleed, maar het ging meteen weer mis. Acht minuten na zijn invalbeurt tegen Sunderland moest de aanvoerder het veld alweer verlaten. De Belg baalde als een stekker, zo blijkt uit een uitgebreid statement dat hij na de wedstrijd via zijn Facebookpagina wereldkundig maakte.

voetbalzone

“Mijn lichaam voelt onoverwinnelijk, beter dan ooit zelfs”, begint Kompany, die de voorbije vijf competitieduels al had moeten laten schieten. “Ik heb te maken met een aantal kleine blessures. Die maken me gefrustreerder dan iedere andere ‘grote’ blessure die ik ooit heb gehad. Ik weet dat er ergere dingen zijn in het leven en dat zal ik ook nooit vergeten. Maar dit is mijn manier om duidelijkheid te verschaffen over mijn situatie aan de mensen die daar recht op hebben.”

De 29-jarige stopper stelt dat zijn loopbaan nog lang niet voorbij is, ondanks de tegenslagen van de laatste tijd. “Ik heb hier hard voor gevochten. Ik wil de beste verdediger ter wereld zijn. Ik wil dat Manchester City de beste club van dit land wordt en België het beste land ter wereld. Blessures zitten me nu in de weg, maar die droom geef ik niet op. Ik kom sterker terug.”

Manager Manuel Pellegrini verklaarde na de 4-1 overwinning op the Black Cats dat Kompany last kreeg van zijn kuit. “Niemand weet hoe het kwam”, zei hij. “Vincent had een goede warming-up gedaan en had de afgelopen week normaal kunnen trainen. Het is lastig te accepteren. We moeten nu uitvinden hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Bezig met laden …