voetbalzone

'Kompany kan de beste verdediger ooit in de Premier League worden'

Bart Kruyt15 mei 2012, 08:25
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2012, 08:25
Advertentie

Manchester City werd zondag voor het eerst sinds 1968 kampioen van Engeland en heeft een groot deel van het succes te danken aan Vincent Kompany. Dat is althans de mening van Alan Hansen, voormalig topverdediger bij Liverpool en tegenwoordig analist. "Hij is op weg de beste verdediger uit de geschiedenis van de Premier League te worden", meent hij.

/

Volgens Hansen past Kompany nu al in het rijtje Tony Adams, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic en John Terry. "En hij kan de beste van allemaal worden", schrijft Hansen in zijn wekelijkse column in de Daily Telegraph. "Ik zie geen zwakke punten in zijn spel en als ik nog zou voetballen en zelf mocht beslissen wie naast mij in het hart van de defensie zou spelen, zou ik voor Kompany kiezen."

"Qua prijs-kwaliteit is Vincent Kompany veruit de beste transfer die Manchester City deed", vervolgt Hansen. "Hij werd bij de verkiezing tot voetballer van het jaar zowel door de spelers als de journalisten over het hoofd gezien omdat hij zo onwaarschijnlijk constant speelt. Beide trofeeën gingen naar Robin van Persie, maar zoals bekend worden de prestaties van verdedigers, hun positiespel, leiderschap en cruciale interventies, vaak over het hoofd gezien. Kompany maakte een minimaal aantal fouten en verdiende bijna elke wedstrijd een negen."

Bezig met laden …