voetbalzone

Kompany op de bres voor Balotelli: 'Hij is trouwens een slimme gast'

Matthijs van Laar23 jun 2012, 15:08
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2012, 15:08
Advertentie

Er bestaat een beeld van Mario Balotelli als losbol die overal lak aan heeft, maar volgens Vincent Kompany ligt dat iets genuanceerder. De Belgische verdediger, ploeggenoot van Balotelli bij Manchester City, erkent ten dele dat de Italiaan een extraverte kant heeft. “Maar hij heeft de pech dat hij in een tijd leeft waarin de media je niet meer loslaten zodra je één fout hebt gemaakt”, zegt hij.

/

Onlangs nog haalde Balotelli alle internationale media door rustig op het gras te liggen terwijl al zijn Italiaanse ploeggenoten zich bezighouden met push-ups. Ook Kompany kan daar om lachen, al vindt hij dat zijn teamgenoot zo nu en dan te veel wordt gezocht. “Hij kan daardoor geen normaal leven meer leiden. Alles wat hij doet, is nieuws. Mario kan zich niet dezelfde foutjes permitteren als een normale jongen van zijn leeftijd.”

“Hij is trouwens een slimme gast”, vervolgt de stopper op Sirius XM. Kompany zegt een afspraak te hebben met de aanvaller. “Zolang hij presteert op het veld, kan het mij niet schelen wat hij daarbuiten allemaal doet.”

Bezig met laden …