voetbalzone

Kraay jr. ziet waarom Oranje verloor: ‘Hij loopt met een hunebed op zijn rug’

Mart van Mourik15 jun 2023, 00:24
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 00:24
Advertentie

Hans Kraay junior is zeer positief over de fysieke gesteldheid van het Kroatisch elftal. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic was in de halve finale van de Final Four van de Nations League na verlenging met 2-4 te sterk voor Oranje, dat volgens de analyticus met name loopvermogen tekortkwam. Kraay jr. vindt Frenkie de Jong de verpersoonlijking van de fysieke slijtageslag van het Nederlands elftal.

“Die Kroaten zijn zó fit”, concludeert Kraay junior in de studio van ESPN direct na afloop. “In de verlenging sloten er ook gewoon nog een stuk of vier spelers aan in het zestienmetergebied na een sprint van 55 meter. Topfit zijn die Kroaten. Je zag zelfs dat Frenkie, die nooit zeurt en zanikt, er he-le-maal doorheen zat. Op een gegeven moment had hij ook een hunebed op zijn rug. Nederland is echt aan alle kanten voorbijgelopen in de verlenging.”

De analyticus heeft medelijden met Oranje, dat komende zondag nog moet spelen om de derde plek tegen de verliezende partij uit het duel tussen Italië en Spanje. “We hebben nu wel echt een gruwel te pakken: de wedstrijd om de derde plek... Zelfs Frenkie de Jong heeft geen zin in een wedstrijd om de derde plek. Je ziet gewoon dat Frenkie snakt naar het strand van S'Agaró (een Spaanse badplaats in de buurt van Barcelona, red.). Dit wordt een wedstrijd... echt verschrikkelijk. Hier zit je als voetballer echt he-le-maal niet meer op te wachten”, besluit Kraay jr.

De Jong zelf is in gesprek met ESPN realistisch na de nederlaag. “Ik denk dat zij gewoon beter waren dan wij; zeker in balbezit. In de tweede helft liepen we te veel terug. Wanneer hun middenveld het spel maakt, dan wordt het gewoon lastig voor ons. In de tweede helft waren zij denk ik beter, maar dat lag niet per se aan het fysieke aspect. Fysiek gezien zijn wij prima in orde en hebben we een goed team. Ze hebben verdiend gewonnen”, aldus de middenvelder.

Bezig met laden …