voetbalzone

Kroes schept met bijgewerkte LinkedIn-bio duidelijkheid over startdatum bij Ajax

Lars Capiau03 nov 2023, 15:30
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:34
Advertentie

Alex Kroes gaat per 15 maart 2024 aan de slag bij Ajax. Dat is tenminste de conclusie als je afgaat op zijn geüpdatete LinkedIn-bio. Daarmee hint Kroes er dus op dat een eerdere beëindiging van het concurrentiebeding geen optie lijkt.

Er heersen al een tijdje de nodige geruchten over de startdatum van Kroes. De aanstaand algemeen directeur heeft een contractuele concurrentiebeding in zijn contract staan, waardoor hij pas vanaf september 2024 zou mogen beginnen bij zijn nieuwe werkgever.

Ajax, Kroes en AZ kwamen eerder al tot de overeenstemming dat de directeur medio maart zou mogen starten in zijn nieuwe functie. De Alkmaarders lieten daarbij de mogelijkheid open dat Ajax - mits daar een tegenprestatie tegenover staat - nog eerder aan de slag zou kunnen gaan.

De Telegraaf meldde in oktober daarom dat Michael van Praag en Louis van Gaal namens Ajax contact hebben gezocht met AZ. Zij trachtten met de Alkmaarders een overeenkomst te sluiten, waarbij Kroes in ruil voor een Amsterdamse tegenprestatie alsnog eerder kan beginnen bij Ajax.

Nu lijkt Kroes alle twijfel over een potentieel eerdere startdatum weg te nemen. "Vanaf 15 maart 2024 weer aan het werk...", luidt de bijgewerkte LinkedIn-bio van de aanstaande algemeen directeur.

Het wekt de indruk dat het Van Gaal en Van Praag dus niet is gelukt om Kroes eerder naar Amsterdam te brengen. Volgens De Telegraaf waren de beleidsbepalers daar in een eerder stadium wel van uitgegaan.

"Van Praag en Van Gaal rekenen erop dat ze Kroes al 1 januari 2024 kunnen verwelkomen", schreef de ochtendkrant destijds, die tevens meldde dat de clubs een radiostilte hadden ingelast om de onderhandelingen te versoepelen.

Bezig met laden …