Ramiz Zerrouki Luka IvanusecImago

Kuipvrees bij Feyenoord-speler? 'Dramatisch, verschrikkelijk. Zielig om te zien'

Rian Rosendaal18 okt 2024, 20:34
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2024, 20:37
Advertentie

Valentijn Driessen maakt vrijdag in Kick-off van De Telegraaf korte metten met Luka Ivanusec. Volgens de chef voetbal van de ochtendkrant voegt de 25-jarige Kroaat met name dit seizoen bitter weinig toe aan Feyenoord.

''Hij speelde dramatisch. Zijn laatste invalbeurt was verschrikkelijk. Gewoon zielig om te zien'', wist Driessen niet wat hij zag toen de middenvelder annex vleugelaanvaller onlangs inviel in het Champions League van Feyenoord tegen Girona, door de Rotterdammers met 2-3 gewonnen.

''En dat voor een speler die voor veel geld is gehaald'', verwijst de Eredivisie-watcher naar de 8,5 miljoen euro die Feyenoord medio 2023 overmaakte naar Dinamo Zagreb. ''En het is een Kroatisch international. Daar verwacht je wel veel meer van.''

''Het schijnt wel een jongen te zijn die er alles aan doet op trainingen en in het krachthonk zit. En echt leeft als een voorbeeldige prof. Maar dan moet je wel vraagtekens gaan zetten bij zijn kwaliteiten. Als hij er echt alles voor doet en laat'', stelt Driessen een kritisch tussenrapport op.

''Misschien heeft hij Kuip-vrees, zonder het zelf te weten'', roept Driessen een uitspraak van Anthony Lurling in herinnering. De voormalig aanvaller gaf destijds toe dat hij extra spanning voelde tijdens thuiswedstrijden van Feyenoord.

Priske

Trainer Brian Priske blijft ondanks alles vertrouwen houden in Ivanusec. ''Luka heeft moeite gehad om speelminuten te krijgen waar hij op hoopt. Ik heb gekozen voor andere spelers met iets meer snelheid'', zo klonk het vrijdagmiddag op de persconferentie.

''Luka heeft goede technische kwaliteiten en een goed voetbalbrein. Uiteindelijk heb ik andere keuzes gemaakt, maar hij traint goed, heeft een goede mindset en ook een fijn karakter. Hij reageert goed op de beslissingen die ik neem'', zo besluit de Deense coach.

Bezig met laden …