voetbalzone

Laporta: ‘We hebben een bod van 100 miljoen euro op Frenkie de Jong gehad’

Mart van Mourik30 jun 2023, 06:49
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 06:49
Advertentie

Barcelona heeft afgelopen jaar een bod van honderd miljoen euro op Frenkie de Jong afgewezen, zo onthult Joan Laporta donderdagavond in gesprek met TV3. Voor de camera van de Catalaanse zender vertelt de president over de actualiteiten rond zijn club en reageert hij desgevraagd eveneens op de status van de Nederlandse middenvelder.

“We hebben een bod van honderd miljoen euro op Frenkie de Jong gehad”, vertelt Laporta. “Maar gelukkig hebben we het goed gedaan en is hij niet verkocht. Er zijn nou eenmaal spelers in de as die fundamenteel zijn en niet te koop staan. We hebben ook boden ontvangen op Pedri, Araújo, Christensen en Ansu Fati. Wij zijn van mening dat die spelers bij de club moeten blijven, want zij vormen de toekomst.”

Laporta maakt overigens niet bekend van welke club het bod van honderd miljoen afkomstig is. Wél werd de 26-jarige middenvelder afgelopen seizoen meermaals gelinkt aan het Manchester United van manager Erik ten Hag, al is het niet bekend of the Red Devils daadwerkelijk een bod uitbrachten. De Jong liet na afloop van vorige transferzomer in ieder geval weten nooit te hebben nagedacht over een vertrek bij Barcelona.

Verder ging de president in op de opvolging van de vertrokken Sergio Busquets, en hij geeft aan zich absoluut geen zorgen te maken over de invulling van het middenveld komend seizoen. "We hebben een aantal geweldige middenvelders en in La Masia kloppen er ook meerdere spelers op de deur. We hebben Pedri, Gavi, De Jong én Pablo Torre, die minuten moet blijven maken." Afgelopen week versterkte Barcelona zich met de transfervrije Ilkay Gündogan en mogelijkerwijs zoekt de club nog één versterking op de middelste linie.

Bezig met laden …