voetbalzone

‘Leicester City niet enige Premier League-club met interesse in Dijks’

Daniel Cabot Kerkdijk14 mrt 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 06:00
Advertentie
/

De loopbaan van Mitchell Dijks zit duidelijk in de lift. De 23-jarige verdediger is in het eerste seizoen van zijn terugkeer naar Ajax uitgegroeid tot een belangrijke pilaar, behoort tot de voorselectie van het Nederlands elftal en inmiddels geniet hij volgens De Telegraaf ook belangstelling van ‘een aantal clubs’ uit de Premier League.

De Daily Mirror maakte zondag al melding van de interesse van Leicester City in Dijks, die nog een contract tot de zomer van 2018 heeft. Door zijn bouw zien de Engelsen in de 23-jarige back een verdediger die geschikt is voor het Britse voetbal. De Telegraaf bevestigt de interesse van de koploper van de Premier League: the Foxes zouden tweewekelijks een scout naar de Amsterdam ArenA sturen en de belangstelling bij het management van Dijks kenbaar hebben gemaakt.

Volgens het dagblad heeft Leicester City echter nog geen verdere actie ondernomen en was Newcastle United in januari al zeer concreet. De club van nieuwbakken manager Rafael Benítez meldde zich via een spelersmakelaar al officieus bij Ajax. Dijks kwam afgelopen seizoen uit voor Willem II, na een noodgedwongen vertrek uit Amsterdam. Een uitstekend seizoen in Tilburg zorgde ervoor dat onder meer Feyenoord, Celtic en Ajax interesse toonden. De keuze viel op zijn oude werkgever.

Bezig met laden …