voetbalzone

Leonardo wil spelers testen maar ook Coppa-titel prolongeren

Erik van Dam11 jan 2011, 17:25
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2011, 17:25
Advertentie

Leonardo grijpt de Coppa Italia-wedstrijd van woensdag tegen Genoa aan om twee zaken te regelen; de Braziliaanse trainer wil enkele spelers aan het werk zien die hij nog niet echt kan beoordelen, maar zeker ook de droom op prolongatie van de bekerwinst in leven houden houden voor Internazionale. “Het is en blijft ons doel om de Coppa ook dit seizoen te winnen.”

/

Omdat Inter in december belast was met wedstrijden op het WK voor clubteams, heeft het team nog twee inhaalduels voor de boeg. Waar veel trainers van Europese topteams het bekertoernooi aangrijpen om wijzigingen in de basiself aan te brengen, denkt Leonardo dat het op meerdere manieren kan. “Ook in de Serie A kun je roteren met je team”, laat de opvolger van Rafa Benítez dinsdag, een dag voor de wedstrijd, optekenen aan Italiaanse verslaggevers.

“We gaan een belangrijke wedstrijd tegemoet, na twee overwinningen en een periode waarin het team zich verbetert. Ik wil dat het team haar stempel drukt op de wedstrijd en leert van elk duel waarin wij op het veld stappen”, kondigt Leonardo aan. “We moeten iedere wedstrijd dan ook hetzelfde benaderen. Met drie overwinningen kunnen we de finale bereiken.”

Bezig met laden …