voetbalzone

‘Lewandowski en ik zijn goede vrienden, we bellen elkaar dagelijks’

Gijs Freriks21 okt 2013, 18:35
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2013, 18:35
Advertentie
/

Arsenal treft dinsdag Borussia Dortmund in de derde speelronde van de Champions League en de defensie van the Gunners zal goed op Robert Lewandowski moeten letten. De 25-jarige Pool scoorde dit seizoen al 6 keer in 9 competitiewedstrijden en was in het miljoenenbal tegen Olympique Marseille (3-0) ook nog eens tweemaal trefzeker. Wojciech Szczesny kent zijn landgenoot als geen ander.

De doelman van de Londenaren maakt net als Lewandowski deel uit van het nationale elftal van Polen en schaalt Lewa bij de grote spitsen der aarde in. “Hij is één van de besten die je in Europa kan vinden”, zegt Szczesny op de officiële website van Arsenal. “Hij zal gevaarlijk zijn, maar we hebben in 2011 al eens tegen hem gespeeld en toen legden we hem aardig aan banden, dus ik hoop dat we dat nog eens kunnen doen.” In dat jaar werd het in Westfalen 1-1 en in Londen 2-1; Lewandowski scoorde niet.

“Lewandowski en ik zijn goede vrienden, we bellen elkaar dagelijks en hij kijkt ernaar uit om hier naartoe te komen. Maar we zullen onze vriendschapsband voor dit duel even vergeten”, vervolgt Szczesny, die met Arsenal na twee wedstrijden op zes punten staat in Groep F. Die Borussen verloren met 2-1 van Napoli en wonnen zoals gezegd van Marseille en beschikken hierdoor over drie punten in de poulefase van de Champions League.

Bezig met laden …