voetbalzone

Liverpool wilde Chelsea-ster: 'Dat spelletje was ik wel gewend'

Bart Kruyt13 sep 2015, 23:30
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2015, 23:30
Advertentie

In de zomer van 2013 leek Willian naar Tottenham Hotspur te vertrekken, maar uiteindelijk wist Chelsea de strijd om de Braziliaan toch te winnen. Er was destijds nog een derde Engelse club bezig met de komst van Willian: Liverpool. Steven Gerrard vertelt dat hij werd ingezet om de dribbelaar naar Anfield te lokken, maar het persoonlijke contact had dus niet het gewenste resultaat.

voetbalzone

Gerrard zegt dat hij een onofficiële rol had bij Liverpool, waarin hij probeerde om enkele topspelers naar de club te halen. “Het was iedere zomer hetzelfde verhaal”, citeert de Daily Mail uit het boek van Gerrard. “De mensen bij de club lieten me weten welke speler bij wie we een kleine kans maakten ze wilden hebben en vroegen dan of ik contact wilde leggen. Ze dachten dat een verzoek om eens na te denken over Liverpool meer impact had als ik het zou vragen.”

In 2013 dacht Liverpool dus aan Willian: “Ik volgde de gebruikelijke weg en stuurde eerste een sms’je. Ik houd er niet van om direct te bellen, bij een sms’je heeft de ontvanger zelf de keuze voor een tijdstip om mijn bericht te lezen en te beantwoorden. Ik wist dat Liverpool al met zijn zaakwaarnemer had gesproken en gebruikte de standaard tekst: ‘wanneer je wil praten of iets wil vragen, ik ben altijd bereikbaar’. Het was het begin van het spelletje dat ik wel gewend was.”

voetbalzone

“Er kwam een antwoord, waarna het gebruikelijke gesprek begon”, vervolgt Gerrard. “Willian bedankte me en zei, zoals wel meer spelers deden, dat hij graag met me zou willen spelen en blablabla, maar dat er ook Champions League-clubs waren waar hij mee moest praten. Ik probeerde hem nog over te halen door te zeggen dat de fans bij Liverpool geweldig zijn, dat de club een fantastische historie heeft en dat we aan een sterk team aan het bouwen waren. Ik zei ook dat we hem er graag bij wilden hebben en dat meende ik, want de club vroeg alleen mijn hulp als het om een speler ging die ik ook erg goed vond.”

Het antwoord van Willian had Gerrard zelf ook wel kunnen uitschrijven: “Hij zei opnieuw dat het geweldig zou zijn om met mij in een team te spelen, maar hij was niet zeker of Liverpool hem Champions League-voetbal zou kunnen bieden. Vervolgens ging hij naar Chelsea”, aldus Gerrard, die verder vertelt dat hij een jaar later hetzelfde heeft geprobeerd bij Toni Kroos. De Duits international maakte echter al snel duidelijk dat Liverpool geen optie was voor hem en hij ging van Bayern München naar Real Madrid.

Bezig met laden …