Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lovende Spaanse media zien onverwachte uitblinker: ‘Van welke planeet kom jij?’

Laatste update:

De Spaanse media zijn lovend over het optreden van de nationale ploeg tegen Italië. Spanje scoorde weliswaar maar één keer tegen de Italianen in het gewonnen EK-kwalificatieduel (1-0), maar de wijze waarop is volgens de kranten zeer indrukwekkend.

De Spanjaarden, waar met name Lamine Yamal en Nico Williams voor constante dreiging zorgden, wonnen uiteindelijk dankzij een eigen doelpunt van Riccardo Calafiori. Spanje is dankzij de zege zeker van de achtste finales, terwijl Italië een zenuwslopende pot tegen de Kroaten wacht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Niet alleen de aanvallers vielen op, want ook Marc Cucurella speelde een waanzinnige wedstrijd volgens de Spanjaarden. “Niemand rekende op hem, maar hij is op weg om de revelatie te worden”, zo richt Marca zich in de kop van een van de artikelen op de linksback. “Cucurella, van welke planeet kom jij?”

“De individuele prestatie van de linksback is tot nu toe de meest complete speler die we tot nu toe hebben gezien op het EK. Alles lukt bij hem: niet te stoppen in de aanval en hij vormt een muur in de verdediging. De perfecte mix van Marcelo en Mendy.”

“In een Armani-pak naar de achtste finale”, zo luidt de kop boven het wedstrijdverslag. “Een sensationele wedstrijd van de Spaanse selectie, die persoonlijkheid en autoriteit uitstraalde.”

“Spanje is pure kunst”, zo kopt de Madrileense sportkrant AS. “Alsof we twaalf jaar terug in de tijd gingen. “Reizend van Gelsenkirchen naar Kiev, van dit EK naar 2012, van Jordi Alba, David Silva of Iniesta naar Cucurella, Lamine Yamal of Nico Williams”, doelt de krant op de EK-winst met het succeselftal.

Ook Mundo Deportivo licht Cucurella uit als absolute ster tegen Italië. “Er zijn mensen die niet begrijpen dat hij de voorkeur krijgt boven Grimaldo, maar Cucurella liet zijn voeten spreken. Zowel verdedigend als aanvallend was hij zeer goed.”

De Spaanse bondscoach, Luis de la Fuente, is eveneens diep onder de indruk van zijn ploeg. “Op dit moment is er geen enkel land beter dan wij”, zei hij na afloop van de wedstrijd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cucurella speelde inderdaad geweldig. De hele linkerkant speelde onwijs goed. Hopelijk kan die deze lijn doirtrekken naar het reguliere seizoen

Cucurella verdedigd als een beest en doet aanvallend ook zijn ding. Gezien zijn spel in de eerste 2 wedstrijden zal terecht basisspeler blijven.
Grimaldo doet het vooral in een 532/352 systeem aanvallend erg goed als wingback. Ik snap dat deze trainer voor iemand kiest die verdedigend sterker is in een 433. Maar zelfs aanvallend doet hij het goed.

21 juni 2024 om 01:27

Ik vond hem eerlijk gezegd tegen Kroatie echt niet goed. Aanvallend gezien vooral, defensief is hij weinig in de problemen gekomen.

21 juni 2024 om 01:37

Precies, dit is exact de vergelijking die Koeman trekt tussen Frimpong en Dumfries, terecht. Voor beide spelers valt wat te zeggen, maar wel in andere formaties! Zowel bij NL als bij Spanje, dit is dus het bewijs

21 juni 2024 om 06:33

Bijzondere vergelijking waar je Frimpong makkelijk rechtsbuiten kan zetten. Tevens laat Dumfries (en Simons) weinig zien

21 juni 2024 om 07:31

Rare vergelijking. Als Koeman al een vergelijkbare afweging maakt dan is het tussen Dumfries en Geertruida, en dan maakt Koeman juist de keuze voor de aanvallende optie die eigenlijk beter rendeert in een 5 mans verdediging.

Cucurella is sowieso al heel stabiel sinds de tweede seizoenshelft bij Chelsea. En hij trekt die lijn prima door. Er is een reden waarom hij speelt in plaats van Grimaldo. Verdedigend is die toch sterker en dat heeft Spanje juist meer nodig dan Grimaldo op het moment. Je moet niet de beste spelers inpassen, maar het beste team vormen. Dat is waar onder andere het misgaat bij Engeland bijvoorbeeld.

21 juni 2024 om 08:23

Super goed verwoord. Per positie stuk voor stuk wereldtoppers bij Engeland, maar het komt gewoon niet uit de verf. Je zou zeggen met het aantal goals wat Kane, Bellingham en Foden in clubverband hebben gemaakt en de vorm waarin ze verkeren, dat ze het EK stuk zouden spelen. Ligt het dan toch aan Southgate?

21 juni 2024 om 08:26

Engelsen hebben gewoon geen verstand van tactiek doorgaans. Niet voor niks heeft er nog nooit een Engelse coach de PL gewonnen.

21 juni 2024 om 11:24

Leuk triviant vragen. Dat wist ik niet. Dan is het nog pijnlijker dat een Schotse coach 13 keer de PL heeft gewonnen.

21 juni 2024 om 08:36

Bij Engeland is de coach gewoon het probleem, met deze selectie hadden ze de eerste 2 wedstrijden overtuigend moeten winnen

21 juni 2024 om 09:35

Cucurella is af en toe wel een lomperik en echt een naar mannetje, maar verder doet hij goed.
Defensief vind ik hem altijd zeer fel en sterk. Saka had bijvoorbeeld ook altijd lastig tegen hem...

De defensie staat ansich best prima. Die Le Normand had wel een gelukje geen tweede gele prent te pakken.

Verder benieuwd wie de plek van Rodri de laatste pot op zich krijgt. Zubimendi wellicht? Meest natuurlijke vervanger van hem geloof ik hé.

Vind wel jammer dat Merino zo weinig minuten maakt. Vind ik een erg imposante speler. idem voor Baen overigens, maa r dat snap ik nog wel.

Los van Cucurella , yamal en Williams ( trouwens invaller Ayoze perez viel ook geweldig in ) een groot compliment voor de trainer La Fuente. Ik weet nog dat we allemaal bij zijn aanstelling zoiets hadden van huh .. een vrij onbekende trainer . Maar hij laat ze meer dan geweldig spelen en heeft er echt een geweldig team van gemaakt. Respect

21 juni 2024 om 06:49

Ayoze verbaasde mij ook gisteren. Maar wel uiteindelijk 0 rendement.
Ken hem uit zijn Newcastle tijd, waar die echt zwaar te kort kwam.
Leuk voor hem om na jaren dan ineens bij het nationale elftal te mogen spelen.

21 juni 2024 om 09:36

Ayoze viel leuk in, maar that's it.
Op het einde, die kans die hij krijgt. Die moet hij 100% maken. En als hij hem niet kan maken moet hij hem gewoon afgeven. Volgens mij stond Ferran Torres helemaal vrij voor het intikken...

Spanje ziet er verzorgd en goed uit. Enige wat ze echt ontbreekt is een doelpuntenmaker. Hopelijk breekt ze dat niet op, want de kansen die ze kregen meoten er toch wel minimaal 4 100% in.

Ondanks dat Cucurella zeker in verdedigend opzicht een goed toernooi speelt, vind ik het jammer dat Grimaldo (en bij Oranje Frimpong) slachtoffer lijkt te worden van zijn geweldige prestaties bij Leverkusen. Die jongen is notabene opgeleid opgeleid bij Barcelona, en heeft voor dit seizoen niet veel wedstrijden als wingback gespeeld, maar schijnt nu blijkbaar alleen op die positie uit de voeten te kunnen. Bij Cucurella (komt natuurlijk ook uit La Masia) die voornamelijk als linkermiddenvelder in een 4-4-2 bij Getafe & als wingback bij Brighton heeft gespeeld hoor dat je argument echter niet.


Ik blijf erbij dat je met Grimaldo als linksback in dit Spanje het positiespel naar een nieuw niveau kan tillen, en je hebt er een extra wapen bij doordat Grimaldo met zijn trap de ballen perfect in de zestien kan neerleggen om meer kansen te creëren.

21 juni 2024 om 09:38

Nee. Aanvallend misschien wel. Defensief niet. En Spanje is momenteel meer gebaat bij een defensief ijzersterke back dan een aanvallend ijzersterke back. Cucu brengt aanvallend ook gewoon prima spel hoor. Had gewoon een assist weer moeten hebben op die kans van Pedri....

Met zijn felheid en defensieve zekerheid is Cucu denk ik momenteel een van de eerste die speel t.o.v. Grimaldo hoor. Die is behoorlijk kwetsbaar defensief in een 4 mans defensie.

En als je als Spanje zijnde zo moeilijk scoort, dan moet je het defensief wel zo goed mogelijk dicht houden.

Spel was geweldig maar zonder eigen doelpunt was het gewoon 0-0

Ik moet eerlijk bekennen dat ik heel erg tegen de aanstelling van De la Fuente was. Een onervaren coach met enkel ervaring bij de jeugdteams vond ik maar riskant. Maar zijn selectiebeleid en opstellingen zijn tot nu toe gewoon uitstekend gebleken. Het speelt natuurlijk ook heel erg mee dat hij consequent is in zijn selectiekeuzes in tegenstelling tot voorgangers als Lopetequi en Luis Enrique die toch wel soms iets te duidelijk hun clubvoorkeur lieten meewegen. Nu hoop ik overigens wel dat hij komende wedstrijd Yamal laat rusten. Je ziet nu al een beetje dat hij fysiek op is wat natuurlijk ook deels op het conto van Xavi kan worden geschreven. Verder zou ik het als supporter ook wel tof vinden om andere spelers als Grimaldo en Fermin Lopez eens in actie te zien.

Cucurella viel inderdaad positief op, meer dan bij z'n club.
Terzijde, hij doet me sterk denken aan een van de acteurs in de film, the live of Brian.
Verder was het hele Spaanse team fantastisch om naar te kijken gisteravond.

Fabian Ruiz speelde weer fantastisch

Cucurella is idd een mooie speler met een flink drive. Echter elke speler die bij Chelsea speelt lijkt gewoon twee of drie klassen minder. Het is echt een voetbalkerkhof voor goede voetballers.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren