voetbalzone

Löw: ‘Ik kan mijn team alleen maar complimenteren... we waren beter’

Erik van Dam07 jul 2016, 23:37
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2016, 23:37
Advertentie

Duitsland strandde donderdagavond in het zicht van de haven tijdens het EK 2016. Het team van Joachim Löw begon sterk en was qua balbezit oppermachtig tegen gastland Frankrijk, maar capituleerde desondanks door twee doelpunten van Antoine Griezmann. Löw wilde zijn ploeg geen verwijten maken na afloop.

/

De coach van de regerend wereldkampioen vond dat Duitsland er eigenlijk alles aan had gedaan. “Ik kan mijn team alleen maar complimenteren met wat ze vanavond hebben laten zien. We waren beter en onze lichaamstaal straalde dat ook uit”, vond Löw. “Dat we een paar man gaandeweg het toernooi kwijtraakten is niet te verklaren. Uiteindelijk moest ook Boa (Jerome Boateng, red.) nog afhaken.”

“Al met al misten we vier belangrijke spelers, maar toch bleven we moedig strijden”, aldus de bondscoach. De strafschop kort voor rust vond hij ongelukkig. De bal ging op de stip nadat Bastian Schweinsteiger ‘m met de hand beroerde. “Ik vond het niet overduidelijk een penalty. Het is niet makkelijk alles onder controle te houden.”

Bezig met laden …