voetbalzone

Löw ten einde raad bij wereldkampioen: ‘Ik heb er geen verklaring voor’

Peter Nusselder15 okt 2014, 08:15
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2014, 08:15
Advertentie

Het Nederlands elftal kan de derde plaats op het WK van afgelopen zomer geen vervolg geven in de kwalificatiereeks voor het EK van 2016, maar ook wereldkampioen Duitsland is uitermate stroef uit de startblokken gekomen. Nadat er verloren werd van buurman Polen, pakte Ierland dinsdag in blessuretijd een punt tegen die Mannschaft (1-1).

voetbalzone

Bondscoach Joachim Löw lijkt ten einde raad nu zijn team in twee wedstrijden slechts één punt pakte. “We zijn natuurlijk allemaal teleurgesteld. Het was volgens mij de enige kans die Ierland heeft gecreëerd, en ze scoren meteen”, vertelt Löw in de Duitse media. “Tijdens de laatste paar minuten hebben we simpelweg naïef gespeeld. Ik heb er geen verklaring voor”, geeft de keuzeheer toe.

Löw meende wel te weten waarom Duitsland zelf alleen via Toni Kroos eenmaal tot scoren kwam. “Het was een moeilijke wedstrijd, Ierland verdedigde met het hele elftal. Wij moesten geduld hebben, maar het was duidelijk dat we niet veel kansen gekregen hebben. We hebben te weinig gebruikgemaakt van de vleugels”, analyseert de trainer.

Bezig met laden …