voetbalzone

Luis Enrique ziet in voormalig Golden Boy Award-winnaar eerste aankoop bij PSG

Bart DHanis02 jul 2023, 13:20
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2023, 13:20
Advertentie

Luis Enrique ziet in João Félix de ideale speler om de voorhoede van zijn nieuwe werkgever Paris Saint-Germain te versterken, zo meldt het Spaanse Relevo. Ondanks dat Enrique nog niet officieel gepresenteerd is door PSG, bemoeit hij zich wel al met de transfers van de club. De Portugese aanvaller heeft nog een contract tot medio 2027 bij Atlético Madrid en kostte de Spanjaarden 127 miljoen euro, toen ze hem in 2019 overnamen van Benfica. De Parijzenaars zullen daarom diep in de buidel moeten tasten voor de inmiddels 23-jarige Félix.

Er bestaat een goede kans dat Félix inderdaad de overstap naar de Franse kampioen gaat maken deze transferperiode. Zijn zaakwaarnemer, Jorge Mendes, kan het namelijk uitstekend vinden met de Portugese Luis Campos, voetbaladviseur van PSG. Daarnaast werd eerder deze week al duidelijk dat Félix mag vertrekken bij Atlético. Marca meldde dat Mendes de voormalig Golden Boy Award-winnaar ook heeft aangeboden bij Newcastle United.

voetbalzone

Het laatste half jaar van vorig seizoen kwam Félix uit voor Chelsea. The Blues betaalde maar liefst elf miljoen euro om een half jaar gebruik te mogen maken van zijn diensten. Op Stamford Bridge maakte hij vier doelpunten in twintig wedstrijden. Een assist gaf hij niet. Wel kreeg hij in zijn eerste duel voor de club meteen een rode kaart na een harde tackle op Fulham-back Kenny Tete.

Chelsea wilde de 31-voudig international van Portugal in principe best definitief overnemen van Atlético, maar nieuwe manager Mauricio Pochettino vond hem te duur en wilde niet een groot deel van het transferbudget uitgeven aan één speler. Dankzij deze ontwikkeling ligt de weg naar Frankrijk nu helemaal open voor Félix. Een officieel bod is door PSG echter vooralsnog niet uitgebracht.

Bezig met laden …