voetbalzone

Maduro: ‘Verhaal van De Telegraaf klopt niet, daar kan ik heel stellig in zijn’

Jeroen van Poppel25 okt 2023, 19:31
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:21
Advertentie

Hedwiges Maduro stelt dat de reconstructie die woensdag in De Telegraaf stond over de gebeurtenissen bij Ajax niet waar is. De oud-middenvelder gaf woensdagavond in aanloop naar het Europa League-duel van donderdag met Brighton & Hove Albion zijn eerste persconferentie als interim-coach van Ajax. "Dat verhaal van vandaag, dat klopt allemaal niet", aldus Maduro.

De Telegraaf stelt dat de inmiddels vertrokken Maurice Steijn alleen verder wilde bij Ajax als zijn assistent-coach Hedwiges Maduro en reserve-aanvoerder Steven Berghuis het veld zouden ruimen. Ajax zou absoluut niet aan die wens hebben willen voldoen, waarna in onderling overleg met Steijn werd besloten dat de coach vertrok.

"Dat is niet waar", zegt Maduro. "Daar kan ik heel stellig in zijn. Het klopt niet. De waarheid komt altijd aan het licht. Daar geloof ik in."

Het ontslag van Steijn volgde maandag een dag na de nederlaag bij FC Utrecht (4-3). "Het was een verdrietige dag", vertelt Maduro. "Het was ook apart, want de training en nabespreking van de wedstrijd was nog met Maurice Steijn erbij. Na de training vertelde hij het nieuws aan de staf. Daarna kreeg ik de vraag of ik het over wilde nemen. Toen is het heel snel gegaan."

Steijn zou Maduro er volgens De Telegraaf van betichten hem 'een mes in de rug te hebben gestoken'. Maduro zou namelijk nog altijd contact hebben met Almere City FC-psychologe Annemieke Zijerveld, die Steijn in een hard interview onder meer 'zwak leiderschap' verweet.

"Dat van de psychologe wist ik al een langere tijd", zegt Maduro. "Ik heb hem duidelijk aangegeven dat dat niet mijn woorden zijn geweest. Ik heb daar ook afstand van genomen. Daar heeft hij wel moeite mee gehad."

Maduro vindt het gek om als hoofdcoach van Ajax bij een persconferentie te zitten. "Dat had ik totaal niet verwacht. Het is een hectische week geweest, dus het is een apart moment. Of ik getwijfeld heb? Nee, eigenlijk niet. Ajax heeft gevraagd om het tijdelijk over te nemen. Hoe lang is nog onduidelijk, maar ik focus me vooral op deze week, op Brighton en PSV."

Ajax is bezig om John van 't Schip binnen te halen als interim-coach voor de rest van het seizoen. Maduro zal dan weer assistent worden. "Ik denk wel dat er heel snel een nieuwe hoofdcoach zal komen, ook omdat ik zelf niet heel lang hoofdcoach mag zijn." Dat heeft ermee te maken dat Maduro zijn trainerspapieren nog niet heeft. "Daar ben ik nu mee bezig. Het is mijn laatste jaar."

Bezig met laden …