Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Makkelie krijgt na duel tussen Italië en Kroatië bijzonder slecht nieuws te horen

Laatste update:

Danny Makkelie is klaar op het EK. De scheidsrechter wordt door de UEFA na twee gefloten potjes naar huis gestuurd, zo melden onder meer het Algemeen Dagblad en NU.nl. Zo is zijn rol na de groepsfase uitgespeeld.

Na de poulewedstrijden tussen Duitsland en Hongarije (2-0) en Italië en Kroatië keert Makkelie dus terug naar Nederland. Door zijn aanstaande vertrek is er geen enkele vaderlandse scheidsrechter meer actief op het eindtoernooi.

Makkelie bleek tijdens het toernooi niet gevrijwaard van kritiek. Na zijn eerste duel waren de Hongaren boos. Ilkay Gündogan maakte in het strafschopgebied Willi Orbán de bal afhandig en leverde daarna de assist op Jamal Musiala.

De Hongaren waren woedend en zagen een overduidelijke overtreding in de tackle van Gündogan. Makkelie, alsook de videoscheidsrechter, ging niet mee in de klaagzang van de inmiddels uitgeschakelde Hongaren.

Na afloop beklaagde coach Marco Rossi zich over de arbiter. "Ik heb in mijn carrière als speler en als coach nooit geklaagd of naar excuses gezocht, maar wat de scheidsrechter vanavond deed... hij mat met twee maten", verzuchtte de Italiaan. "Hij was de slechtste man op het veld."

Ook bij het duel tussen Kroatië en Italië haalde Makkelie de woede van enkele spelers op de hals. Volgens hen had de scheidsrechter met acht minuten veel te veel extra speeltijd toegewezen, hoewel Makkelie daar zelf weinig invloed op heeft.

"Acht minuten extra tijd was echt onzin en niet te rechtvaardigen”, zei bondscoach Zlatko Dalic na afloop van de pot, die in de allerlaatste seconde van de blessure in 1-1 was geëindigd. Door de ontzettend late goal van Mattia Zaccagni werden de Kroaten uitgeschakeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht, in Nederland ook zeer zwak..

28 juni 2024 om 16:42
0

Dit hele toernooi zit vol met slechte scheidsrechters en wanprestaties van de teams.

28 juni 2024 om 16:43
0

Vond Makkelie echt een van de minst slechte dit toernooi

28 juni 2024 om 18:02
0

Dan heb je echt wel een Nederlands brilletje op.

28 juni 2024 om 18:18
0

Of eindelijk iemand met niet zo'n tergend irritant cynische toon in Nederland. Beide wedstrijden gezien en Makkelie was echt niet zo slecht als hier door velen gesteld wordt. Zeker niet in vergelijking met andere scheidsrechters die hoogstwaarschijnlijk wel door mogen.

28 juni 2024 om 18:51
0

Precies. Misschien niet top gedaan, maar zijn talloze scheidsrechters dit ek nog veel slechter. Echt zeer laag niveau dit hele ek.

28 juni 2024 om 16:44
0

Denk dat hier niemand rouwig om is? Doei Danny! Tot volgend seizoen...

28 juni 2024 om 17:05
0

Kan me een wedstrijd in Rotterdam herinneren afgelopen seizoen, miste een vuistslag van een speler, floot consequent voor het uitteam en trok amper tijd bij. Godzijdank wonnen we alsnog, maar wat was Makkelie toen matig zeg

28 juni 2024 om 17:06
0

Zijn bijna geen scheidsrechters op dit moment die je niet kan linken aan een belabberde pot.

28 juni 2024 om 17:11
0

Kan me een wedstrijd herinneren dat ie in de Kuip een hele makkelijke penalty gaf. Wat is nu je punt? Zoals Eindtovenaar aangeeft, zijn er geen scheidsrechters die niet te linken zijn aan een slechte wedstrijd in Nederland. Ook Makkelie niet.

28 juni 2024 om 17:16
0

Valt natuurlijk snel op een scheidsrechter die in Rotterdam te weinig tijd bijtrekt. Als je ondertussen gewend bent aan 8 minuten extra tijd.

28 juni 2024 om 17:54
0

Baardgramus,Jullie zullen altijd calimero’s blijven. En terecht. Genetisch bepaald. Kan je verder ook niets aan doen.

28 juni 2024 om 17:55
0

@baardgrasmus,

Laat me raden jullie hebben die wedstrijd verloren en het zit je nog altijd hoog..

Wat Robinde Bruyn zegt. Ik kan zo 5 wedstrijden opnoemen waarin hij heel makkelijk steeds fluit voor de thuisploeg in de kuip maar ja dat zie je natuurlijk weer niet..

28 juni 2024 om 18:46
0

Laat je niet zo gaan man! Nergens voor nodig 😉.PS: bedankt dat je mij en nog duizenden andere Feyenoord fans hier ook in mee neemt.

28 juni 2024 om 18:47
0

@ KeeperToob, hij bedoeld Fey-Ajax afgelopen seizoen waarbij Bergwijn die klap/duw met de vuist uitdeelde. Plus ik heb het idee dat je z’n reactie met een knipoog moet lezen.

28 juni 2024 om 19:15
0

Baard

Ja, ik kan mij ook een wedstrijd herinneren waar hij 2 rode kaarten miste. Helaas, soms zit het ff niet mee.

28 juni 2024 om 19:44
0

Snap dat je je die herinnert, het is vrij uniek dat een scheidsrechter niet voor Feyenoord fluit in de Kuip 😉

Meer dan terecht …scheids

28 juni 2024 om 20:11
0

Doe toch eens even een keer normaal man. Ben je 12 door iemand op internet zo te noemen (of eigenlijk dan net niet omdat je zelf ook wel weet hoe sneu het is).

Een vd slechtste scheidsrechters van Nederland. Vraag me af wat hij überhaupt doet op dit EK.

Moet hij niet gewoon naar huis omdat NL door is?

28 juni 2024 om 16:44
0

Morgen bij Duitsland Denemarken fluit Oliver. Die Turkse scheids heeft ook nog een wedstrijd toegewezen gekregen. Makkelie bakte er gewoon niet heel veel van.

28 juni 2024 om 17:35
0

Ik hoorde dat Ceferin goede vriendjes is met de baas van de Kroatische bond.

Dit lag dus al een beetje in de verwachting voor Makkelie.

En terecht! Liep erbij als het 'mannetje'. Mateloos geïriteerd aan zijn houding. Sowieso is het niveau om te huilen dit EK. Ook die nieuwe regel dat men niet meer mag klagen bij de scheidsrechter zorgt voor nog meer een arrogante houding bij de meeste.

28 juni 2024 om 17:38
0

Die nieuwe regel is juist de eerste stap naar een betere voetbalwereld. Het is ronduit bizar hoe scheidsrechters belaagd worden door hele elftallen in het voetbal. Zie het Barcelona van Pep of het Man Utd van Ferguson, die renden altijd met zijn allen op de scheidsrechter af als het hun niet aan stond. Geen wonder dat beide teams niets meer gepresteerd hebben sinds de invoering van de VAR

Meer dan terecht, dat elitaire houdingkje van hem komt me ook echt de keel uit. Ook zijn kwaliteit is niet naar behoren dit ek.

28 juni 2024 om 19:40
0

Dan kun je bijna alle scheidsrechters naar huis sturen. Heb je die man bij Tsjechië-Turkije rond zien lopen? Of Turpin? Ik weet niet welke scheidsrechters er wel mogen blijven maar heb er toch wel een aantal veel slechter zien fluiten dan Makkelie. Vond hem bij Kroatië-Italië eigenlijk wel goed fluiten. En over die 8 minuten valt nu heel kroatië omdat ze nog een tegengoal krijgen, anders kraait er geen haan naar. Die ik overigens ook terecht vond.

Tsja het is met alle respect ook een verschrikking van een arbiter.
Trok op het EK gewoon de lijn door die hij wekelijks in de Eredivisie handhaaft.
Had natuurlijk überhaupt niks te zoeken op dit podium.

Niet meer dan terecht. Buitenom dat het een zeer zwakke scheidsrechter is probeert hij ook altijd ''het mannetje'' uit te hangen en komt hij in mijn optiek vrij arrogant over. Snap ook niet dat iedereen hier in Nederland altijd veel lof over hem heeft.

1 van de betere scheidsrechters dit toernooi. Dus dat mensen het met een uitroepteken geschreven terecht vinden bevreemd mij een beetje. Maar ja wat kun je anders zeggen als je 8 minuten niet terecht vindt, terwijl dit gewoon terecht was.

28 juni 2024 om 17:33
0

Die negatieve reacties hier verbazen mij ook. Bij VI geven ze aan dat Kroatië - Spanje een van de beste geleide wedstrijden was door een scheidsrechter op dit EK. Hij gaf ook geweldig voordeel bij die goal van Italië.
Bij VI insinueren ze ook dat de UEFA voorzitter banden heeft met de Kroaten en dat Makkelie daardoor naar huis moet.

28 juni 2024 om 19:49
0

Dat verbaast mij ook enigszins. Ik vond Makkelie ook gewoon zeer goed in de twee wedstrijden die hij mocht leiden. Ik heb ook het idee dat mensen het hem heel kwalijk nemen dat hij die extra minuut niet liet doorspelen in die wedstrijd van Kroatië - Italië. Beetje kortzichtig, want voor de rest was het gewoon goed.

Op dit podium zien ze wel dat onze Nederlandse scheidsrechters en VAR van een bedroevend niveau zijn!

28 juni 2024 om 18:44
0

Want die anderen zijn aantoonbaar minder slecht? Het is door de hele linie een probleem..

28 juni 2024 om 20:20
0

Klopt, maar Nederlandse scheidsrechters spannen de kroon.

En Johnson dan? Mag die prutser ook naar huis of blijft hij wedstrijden verzieken?

Meer dan terecht zo een arrogante vent dit. Hoge dunk van zich zelf terwijl hij een matige is.

UEFA is maffia toch, hoe meer camera's hoe corrupter ze het kunnen maken. Mensheid ziet hoe erg ze genaaid worden. Eigenlijk moet je alles vervangen door robots, dan beslissen door de computer ipv de mens. Dan heb je geen emotie in het spel.

28 juni 2024 om 17:40
0

Dat zou niet heel lang meer moeten duren met de ontwikkelingen m.b.t. A.I.
Buitenspel en uitvallen zouden al automatisch beoordeeld moeten kunnen worden

28 juni 2024 om 17:55
0

Om vervolgens buitenspel nog verder te interpreteren op een wijze zoals het nooit bedoeld was?! Laten we hopen dat we daar voor altijd wegblijven.

Logisch want nederland gaat naar de finale! We worden wereldkampioen!

28 juni 2024 om 17:25
0

binny wereldkampioen op een EK? Dat wil ik wel meemaken.

28 juni 2024 om 17:29
0

Moet mij niet te serieus nemen, dat roepen ik en een paar anderen al weken.

28 juni 2024 om 17:32
0

Mensen zijn gewoon te jong voor Jiskefet tegenwoordig.

28 juni 2024 om 18:37
0

Gaat ie er serieus op in ook, haha

Vind het echt een matige scheids, maar iets minder de focus op de scheids en wat meer in de spiegel kijken mag ook wel. Did 1-1 in blessuretijd had je zelf moeten voorkomen ongeacht hoeveel speeltijd er nog is

Ik ben het op zich eens met beide klachten maar in beide gevallen kun je dat toch moeilijk de ref kwalijk nemen? Die goal van Duitsland bijvoorbeeld had absoluut afgekeurd moeten worden maar dat lijkt me eerder aan de VAR te wijten. Natuurlijk kan het ook dat de VAR + ref en zijn assistenten op het veld een vast team zijn en dus als groep beoordeeld worden, dat weet ik eigenlijk niet.

Waardeloze scheids, zeker in Nederland. In Europa doet hij het beter, maar maakte in de eerste wedstrijd cruciale fouten

Ik heb Italië Kroatië niet gezien, maar prima dat een scheids genoeg tijd bijtelt. Tijdrekken mag nooit lonen. Dat zagen we dit jaar in de ED ook vaak genoeg

28 juni 2024 om 19:19
0

Extra tijd wordt door var en 4e man bijgetrokken, niet eens door de scheidsrechter.

30 juni 2024 om 11:19
0

Ook dat nog. Maar soms gaat de arbiter toch nog even langer door dan aangegeven. Helaas doen ze dit te weinig.

Zeer terecht slechter vind je ze niet.wat heb ik mij al veel boos gemaakt om deze scheids.

30 juni 2024 om 11:23
0

Nou in Nederland is dit gewoon de beste scheidsrechter hoor. En de enige die iets tegen tijdrekken onderneemt (af en toe). Wie vind jij beter dan bij ons ( dit vraag ik omdat je je zovaak aan hem ergert)

Het niveau van de scheidsrechters en VAR op het afgelopen WK was echt heel goed, maar op dit EK laat het echt veel te wensen over. Wat een verschil.

Als scheidsrechter ben je vaak afhankelijk van een paar beslissende momenten. Dat moet ook weleens mee zitten. Scoren die Italianen niet dan hoor je niemand over die acht minuten. Maar precies in de laatste seconde scoren ze wel. Een duwtje in de rug of een speler die even inhoudt om de duw te krijgen? Het ziet er vaak hetzelfde uit. Makkelie floot niet slecht, maar blonk ook niet uit. Hij had eigenlijk twee gemakkelijke wedstrijden waarin twee momentjes hem worden aangerekend.

Hij floot ook waardeloos. Het is volledig terrecht dat hij naar huis moet.

Ik ben altijd wel fan van die kale scheids uit Polen. Laat lekker veel doorgaan

28 juni 2024 om 20:03
0

Bassie Nijhuiski

Terecht ik vind gozubuyuk veel beter en de beste van Nederland maakt weinig fouten en zijn communicatie is top ze zouden hem beter geleverd hebben dan makkelie.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren