voetbalzone

Man City geeft aanvoerder peperduur en langste contract aller tijden

Erik van Dam26 jul 2012, 08:30
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2012, 08:30
Advertentie

Mocht Vincent Kompany er nog aan hebben getwijfeld, dan weet hij het nu zeker: bij Manchester City wordt de centrale verdediger bijzonder op prijs gesteld. Na de contractverlenging van trainer Roberto Mancini heeft nu ook de Belg zijn hernieuwde jawoord gegeven aan de rijke club. Kompany heeft een nieuw contract voor liefst zes jaar getekend, maar gaat niet eens tot de grootverdieners in de selectie van the Citizens behoren.

/

Kompany zal de komende zes jaar een bedrag van 165.000 euro per week toucheren als werknemer van City. Dat komt hem tot medio 2018 te staan op 51,4 miljoen euro aan inkomsten. City zegt dat het niet eerder in de clubhistorie een zesjarig contract gaf. De 26-jarige verdediger verliet Hamburger SV in de zomer van 2008 voor de Eastlands en speelde sindsdien 127 competitieduels voor City. Hij won met de Engelsen de FA Cup en de Premier League.

Vorig jaar werd Kompany door Mancini benoemd tot aanvoerder. Het jaar werd afgesloten met de landstitel waar iedereen zo vurig naar verlangde, maar de Belgisch international wil graag nog meer successen boeken. “Als je het ergens naar je zin hebt, zie ik geen reden weg te gaan. Dit is niet zomaar een project, het is ook mijn project. Ik ben hier al vanaf het begin en heb alles zien veranderen. Ik heb ook het gevoel dat ik daaraan heb bijgedragen. Het is goed te weten dat ik nog zes jaar deel zal uitmaken van City”, zegt Kompany.

Bezig met laden …