voetbalzone

Man City heeft met Kovacic eerste zomeraanwinst én opvolger van Gündogan binnen

Noël Korteweg27 jun 2023, 19:25
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2023, 19:25
Advertentie

Mateo Kovacic heeft zijn transfer naar Manchester City definitief afgerond, zo melden de Engelsen dinsdagavond via de officiële kanalen. De 29-jarige middenvelder komt voor ruim 29 miljoen euro over van Chelsea. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot zo’n 35 miljoen euro. De Kroaat heeft tot medio 2027 getekend in het Etihad Stadium.

De komst van Kovacic hing al een tijdje in de lucht, daar Chelsea en City onlangs al een overeenkomst bereikten. Nu is de deal dus definitief afgerond, waardoor the Citizens de opvolger van de naar Barcelona vertrokken Ilkay Gündogan al binnen hebben. “Dit is een geweldige stap voor mij”, zegt Kovacic op de website van City. “Iedereen die dit team heeft zien spelen onder Josep Guardiola weet hoe goed ze zijn. Voor mij is dit het beste team ter wereld. Het is een droom voor elke voetballer om onderdeel te zijn van deze ploeg.”

Tweets by mateokovacic8

De Kroaat, die wellicht binnenkort landgenoot Josko Gvardiol kan verwelkomen bij zijn nieuwe club, lag nog een jaar vast bij Chelsea. Daardoor moesten the Blues hem deze zomer verkopen om nog wat aan hem over te houden. Kovacic was vrijwel altijd een basisspeler op Stamford Bridge en won met de Londenaren onder meer de Champions League en Europa League. De middenvelder kwam tot 221 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij zes goals maakte en vijftien keer als aangever fungeerde. De Kroaat is de zesde speler van Chelsea die deze zomer is vertrokken. Kalidou Koulibaly, N’Golo Kanté, Tiemoué Bakayoko, João Félix (einde huur) en Denis Zakaria (einde huur) gingen Kovacic al voor.

Kovacic won in zijn carrière driemaal de Champions League met Real Madrid. Bij de Koninklijke kon hij echter niet leven met zijn bijrol achter het befaamde middenveld bestaande uit Luka Modric, Casemiro en Toni Kroos. Met onder meer Rodri, Kevin De Bruyne en Bernardo Silva in de gelederen zal ook de concurrentie bij City niet mals zijn. Kovacic zag met Gündogan dus al een geduchte concurrent vertrekken. De 95-voudig international van Kroatië is de eerste zomeraanwinst van the Citizens, die met Arsenal strijden om de handtekening van Declan Rice. Ook Gvardiol zou vrijwel zeker onderweg zijn naar de blauwe club van Manchester.

Bezig met laden …