voetbalzone

Man City heeft Tévez niet nodig voor eerste hoofdprijs van seizoen

Daniel Cabot Kerkdijk04 aug 2011, 00:15
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2011, 00:15
Advertentie
/

Carlos Tévez dient zich pas volgende week maandag bij Manchester City te melden, zo heeft de Premier League-club in een officiële verklaring naar buiten gebracht. Aanvankelijk moest de aanvaller zich dinsdag in de Eastlands melden, maar de Argentijn was in geen velden en wegen te bekennen. De club van Nigel de Jong heeft zich genoodzaakt gezien om duidelijkheid te verschaffen.

De Britse tabloids speculeerden er meteen op los toen Tévez dinsdag nergens te bekennen was. Manchester City verleende afgelopen maand geen medewerking aan een transfer naar Corinthians. Ofschoon het management van de aanvaller beweerde dat hun cliënt begrip had voor het standpunt van the Citizens, waren de tabloids toch van mening dat er tussen club en speler iets gaande was.

/

Tévez dient zich echter pas maandag te melden en mist daardoor de strijd om de eerste hoofdprijs van het seizoen: de Community Shield, zondag op Wembley. Het leek sowieso onwaarschijnlijk dat de aanvaller speelklaar zou zijn voor zondag, daar hij vanwege zijn deelname aan de Copa América en zijn vakantie de complete voorbereiding van Manchester City heeft moeten missen.

Manchester City start het nieuwe seizoen in de Premier League op 15 augustus tegen promovendus Swansea City en dat houdt in dat Roberto Mancini een week de tijd heeft om El Apache mentaal en fysiek klaar te stomen voor de competitie-ouverture. De Italiaan heeft hoe dan ook voldoende alternatieven achter de hand. Aanwinst Sergio Agüero debuteert mogelijk zondag tegen aartsrivaal Manchester United.

Bezig met laden …