Man City pakt ten koste van Chelsea eerste prijs van nieuwe seizoen

Peter Nusselder12 aug 2012, 16:30
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2012, 16:30

Chelsea leek tegen Manchester City even op weg naar weer een prijs, maar kwam met tien man uiteindelijk tekort in de strijd om de Community Shield. Fernando Torres, afgelopen seizoen vaak ongelukkig in de afwerking, scoorde ditmaal al in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen en zette zijn team kort voor rust op voorsprong. Ploeggenoot Branislav Ivanovic werd direct daarna echter uit het veld gestuurd, zodat the Blues in de tweede helft verder moesten met tien man. Yaya Touré, Carlos Tévez en Samir Nasri zetten de overtalsituatie om in doelpunten en de 2-3 van de ingevallen Ryan Bertrand was niet voldoende om City van de winst af te houden.

Waar het duel tussen de kampioen van Engeland en de winnaar van de FA Cup nog goed begon met een gevaarlijke vrije trap van City-spits Carlos Tévez, duurde het na de eerste minuten lang voordat er weer een kans te noteren viel. Halverwege het eerste bedrijf was Sergio Agüero met een kopbal nog dreigend, maar pas vlak voor de pauze ontbrandde de wedstrijd op het verre van uitverkochte Villa Park pas echt. De wijze waarop bekerwinnaar Chelsea op voorsprong kwam was fraai; via Ramires en de van Lille overgenomen Eden Hazard verscheen Torres oog in oog met Costel Pantilimon, de vervanger van City-keeper Joe Hart. De spits liftte de bal subtiel over de Roemeense goalie heen en bracht Chelsea op die manier aan de leiding, 1-0.

/

Twee minuten later was het met de euforie voor trainer Roberto Di Matteo en zijn manschappen echter alweer een stuk minder; een forse tackle van Ivanovic op Aleksandar Kolarov werd bestraft met een rode kaart, de eerste ooit voor de verdediger in zijn 161 wedstrijd voor Chelsea. Met tien man werden Torres en Frank Lampard niet lang na de onderbreking nog wel gevaarlijk, maar de gelijkmaker van de landskampioen uit Manchester liet niet lang op zich wachten. Touré zette de aanval zelf op, en nadat John Terry de voorzet van James Milner slechts half wist te verwerken schoot de Ivoriaan de 1-1 achter Chelsea-keeper Petr Cech.

Amper vijf minuten later was de voorsprong voor the Citizens al een feit. Ashley Cole wist een zeker lijkend doelpunt van Milner nog te voorkomen, maar aan de 1-2 van Tévez was weinig te doen: de Argentijn schudde twee bewakers van zich af en krulde de bal vervolgens prachtig over Cech heen. Met nog 25 minuten op de klok leek het duel definitief beslist, toen City op 1-3 kwam. Tévez leverde de bal af bij Milner, en uit diens voorzet volleerde Nasri fraai binnen. Met nog ongeveer een kwartier te gaan kwam de spanning nog wel terug toen invaller Bertrand Chelsea op 2-3 zette, maar de gelijkmaker stonden de elf van City niet meer toe.