voetbalzone

'Man United moet de titel dit jaar niet winnen, United gáát de titel winnen'

Matthijs van Laar01 aug 2015, 12:10
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2015, 12:10
Advertentie
voetbalzone

Robbie Savage heeft het volste vertrouwen in Louis van Gaal en zijn plannen met Manchester United. Waar velen nog twijfelen of het flink versterkte elftal van the Red Devils goed genoeg is voor de landstitel, is dat bij de analyticus van BBC Sport niet aan de orde. "Ik zeg niet dat United de titel moet winnen, maar dat ze de titel gáán winnen", stelt hij in zijn column in de Daily Mirror.

United moet kampioen worden om de enorme uitgaven op de transfermarkt te rechtvaardigen, vindt Savage. "Alles minder dan de landstitel mag als een mislukking worden beschouwd. De 21e titel van Manchester United komt eraan, in mei is het zover", belooft de oud-speler van onder meer Leicester City en Blackburn Rovers, die begin jaren negentig doorkwam uit de jeugdopleiding van Manchester United.

Voorwaarde is volgens hem wel dat Van Gaal erin slaagt om Wayne Rooney en Memphis Depay te laten floreren. "Zij moeten alle ruimte krijgen om hun gang te gaan", vindt Savage. "Ook is het zaak dat de nieuwe spelers zich voor de Kerst aanpassen aan Van Gaals filosofie over voetbal. United heeft twee jaren van middelmaat achter de rug en een derde kunnen ze zich niet veroorloven. De tijd van de manager begint langzaam op te raken."

Bezig met laden …