Manchester City gaat in eerste duel onder Pellegrini meteen onderuit

Daniel Cabot Kerkdijk14 jul 2013, 18:07
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2013, 18:07

De eerste officieuze wedstrijd van Manuel Pellegrini als manager van Manchester City is in een deceptie geëindigd. De Engelse topclub verloor zondag met 2-0 van Supersport United uit Zuid-Afrika. De Braziliaanse aanwinst Fernandinho maakte zijn officieuze debuut, terwijl Joe Hart, Micah Richards, Vincent Kompany en Samir Nasri aan het startsignaal verschenen.

In de eerste helft kwam het scorebord niet in beweging. Aleksandar Kolarov had een goede mogelijkheid in de zeventiende minuut, maar hij schoot over. Edin Dzeko miste daarna ook een kans op een doelpunt.

Supersport United kwam al vroeg in de tweede helft op voorsprong. Een rake kopbal van Mame Niang zette de Zuid-Afrikanen op 1-0. Invaller James Milner was in de 74e minuut dicht bij de gelijkmaker; zijn inzet werd van de lijn gehaald. Kermit Erasmus zorgde uiteindelijk voor de 2-0 tegen the Citizens.