voetbalzone

Manchester United bereikt persoonlijk akkoord met gedroomde spits

Jan Hoeksema18 jul 2023, 17:00
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 17:00
Advertentie

Manchester United heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Rasmus Højlund, zo meldt transfermarkt-expert Fabrizio Romano dinsdag. Ten Hag is al langer op zoek naar een nieuwe spits en ziet in de Deense aanvaller de gewenste versterking. The Red Devils moeten nog wel een akkoord zien te vinden met Atalanta, de huidige club van Højlund. Ondertussen blijft United ook in gesprek met Randal Kolo Muani, die wordt gezien als alternatief.

Er is voorlopig een verschil tussen wat de ploeg van Erik ten Hag bereid is te bieden en wat Atalanta wil ontvangen voor de pas twintigjarige aanvaller, zo weet David Ornstein van The Athletic te melden. In eerste instantie vroeg de club van onder meer de Nederlanders Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Mitchell Bakker en Hans Hateboer nog een bedrag van 100 miljoen euro voor Højlund. Inmiddels zou de vraagprijs gezakt zijn naar 80 miljoen. United hoopt de Deen voor minder dan dat op te pikken. Eerder probeerde de ploeg uit Manchester ook eigen spelers bij de deal te betrekken, waaronder Donny van de Beek. Atalanta had hier echter geen oren naar.

Ook Paris Saint-Germain heeft interesse in de jonge spits, die in Bergamo nog een contract heeft tot medio 2027. Atalanta nam Højlund vorig jaar zomer over van het Oostenrijkse Sturm Graz. Destijds telden de Italianen zo'n zeventien miljoen euro neer voor het talent. De nummer vijf van het afgelopen Serie A seizoen zal dus geen spijt hebben van deze transfer, aangezien Atalanta een behoorlijke winst kan boeken met een verkoop van Højlund.

Ondertussen blijft United ook in gesprek met Kolo Muani, de spits van Eintracht Frankfurt. De Fransman beleefde een uiterst productief seizoen in de Bundesliga, waarin hij vijftien keer scoorde. Daarnaast imponeerde hij afgelopen december met Frankrijk op het WK, waar hij onder meer tachtig minuten mocht meedoen in de verloren finale tegen Argentinië. Ook de 24-jarige spits heeft nog een contract tot de zomer van 2027 en zal dus een aanzienlijke transfersom moeten opleveren.

Bezig met laden …