voetbalzone

Mancini bromt ondanks zege op Arsenal: 'Dat was géén rode kaart'

Daniel Cabot Kerkdijk13 jan 2013, 18:50
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2013, 18:50
Advertentie
/

Manchester City won zondag weliswaar met 0-2 bij Arsenal, maar na afloop van het duel was Roberto Mancini niet geheel tevreden. De manager van the Citizens bromde in de catacomben van het Etihad Stadium over de rode kaart voor Vincent Kompany. De verdediger annex aanvoerder kreeg in de 76e minuut een rode kaart van scheidsrechter Mike Dean voor een charge op Jack Wilshere.

Mancini claimde dat Dean een verkeerde beslissing heeft genomen en benadrukte dat Manchester City in beroep zal gaan. Kompany kan namelijk een schorsing voor drie duels tegemoet zien. "Dat was géén rode kaart", claimde de Italiaan in gesprek met diverse Britse media. "Ik heb de herhaling op televisie gezien en hij gaat met zijn linkervoet het duel in. Zijn rechtervoet komt erna."

"Na de rode kaart speelden we goed, net als toen we tegen Norwich City en West Bromwich Albion met tien man op het veld stonden." Voor het eerst in 37 jaar won Manchester City een competitiewedstrijd bij Arsenal. "Een goed resultaat, Arsenal heeft een zeer goed team. We begonnen goed aan het duel, dat is belangrijk." De achterstand van Manchester City op Manchester United blijft zeven punten. De koploper won eerder vandaag met 2-1 van Liverpool.

Bezig met laden …