voetbalzone

Maradona aast op baan bij Boca: 'Daar wil ik mijn leven voor geven'

Bart Kruyt03 dec 2010, 07:10
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2010, 07:10
Advertentie

Diego Maradona heeft een nieuw doel voor ogen. De voormalig bondscoach van de Argentijnse ploeg, die na zijn gedwongen vertrek werkloos thuis zit, wil trainer worden van zijn jeugdliefde Boca Juniors. “Daar wil ik mijn leven voor geven", verklaarde Maradona. Boca wordt momenteel getraind door Roberto Pompei en is slechts een middenmoter in de Argentijnse competitie.

/

Pompei staat als interim-trainer voor de groep, na het gedwongen vertrek van Claudio Borghi. Als mogelijke opvolger circuleert de naam van Julio Falcioni, een ex-doelman, maar dat is volgens Maradona een slecht idee: "Als je een doelman als trainer aanstelt, ben je niet goed bezig”, zei Pluisje in Argentijnse media. “Dan heb je niets geleerd uit de fouten van het verleden."

De vijftigjarige Maradona weet wel wie een betere optie is: hijzelf. Probleem is echter dat de coach niet op één lijn zit met Juan Roman Riquelme, de sterspeler van Boca die weigerde voor de Argentijnse ploeg uit te komen toen Maradona voor de groep stond: “Waarom weet ik niet. Ik heb er geen flauw benul van wat die jongen tegen mij heeft."

Bezig met laden …