Maradona en trefzekere Medel smaakmakers in beladen Superclásico

Daniel Cabot Kerkdijk25 mrt 2010, 22:25
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2010, 22:25

Boca Juniors heeft donderdag aan haar zelfvertrouwen gewerkt. De noodlijdende club uit Buenos Aires trok in La Bombonera, onder toeziend oog van Diego Maradona, in El Superclásico tegen aartsrivaal River Plate aan het langste eind: 2-0. Het was voor het eerst in een jaar tijd dat de bondscoach een thuisduel van los Xeneizes bezocht. Gary Medel eiste met twee goals en rood alle aandacht op zich.

/

Het duel tussen de grootmachten moest eigenlijk afgelopen zondag worden afgewerkt, maar door een zondvloed werd de krachtmeting reeds na negen minuten afgelast. Na dertien minuten spelen was het raak. Medel reageerde goed op een vrije trap van Juan Román Riquelme en schoot raak. Na rust verzorgde de Chileen ook de 2-0. Na een voorzet van Ezequiel Muñoz liet Jesús Méndez de bal passeren en was Medel trefzeker.

Medel haalde niet het eind van de wedstrijd. Na een opstootje met Marcello Gallardo mocht hij tien minuten voor tijd de kleedkamers opzoeken. Gallardo en Rogelio Funes Mori zorgden in de tweede helft voor het enige gevaar van River, maar wisten Javier García niet te passeren. Martín Palermo scoorde niet en is derhalve nog geen topscorer aller tijden van Boca Juniors. Boca heeft na tien speeldagen elf punten verzameld.