voetbalzone

Maradona geniet van Real-ster: 'Hij is de beste speler van Latijns-Amerika'

Matthijs van Laar11 jan 2015, 16:42
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2015, 16:42
Advertentie

De opmars van James Rodríguez is ook Diego Maradona niet ontgaan. Waar de grote Zuid-Amerikaanse sterren de laatste jaren voornamelijk uit Argentinië of Brazilië kwamen, is het momenteel de Colombiaan die volgens Pluisje het meest tot de verbeelding spreekt. Maradona laat op Telesur weten een groot fan te zijn van de spelmaker van Real Madrid.

voetbalzone

Hij noemt James de beste speler van Latijns-Amerika. "Hij is een sleutelspeler voor Real en haalt een hoog niveau. Ik zou hem graag in het shirt van Boca Juniors zien", grapt de voormalig superster. De middenvelder was in het verleden wel actief in Argentinië, waar hij Banfield diende. Van daaruit trok hij naar FC Porto.

Daar ontwikkelde James zich stormachtig en in de zomer van 2013 besloot AS Monaco 45 miljoen euro neer te tellen voor de international. Na zijn uitstekende presteren op het WK in Brazilië verhuisde de jong Zuid-Amerikaan voor zo'n tachtig miljoen euro naar Real Madrid. Daar heeft hij zich in een mum van tijd geruisloos in de basiself gespeeld.

Bezig met laden …