voetbalzone

Maradona spreekt van 'verraad' na mislopen van droombaan bij Boca

Bart Kruyt20 dec 2010, 21:30
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2010, 21:30
Advertentie

Diego Maradona gaf ruim twee weken geleden aan ‘zijn leven te willen geven’ voor het trainerschap van Boca Juniors, maar is teleurgesteld. Niet Pluisje, maar Julio César Falcioni gaat aan de slag bij Boquita. Falcioni heeft een aflopend contract bij Banfield en mag van de club eerder vertrekken om de ontslagen Claudio Borghi per direct op te volgen in Buenos Aires. Dit meldt Clarin.

/

Met Banfield won de 54-jarige keuzeheer vorig jaar de Apertura, waarmee hij de club uit Buenos Aires voor het eerst kampioen maakte. “Ik wens hem het beste, maar in mijn ogen, zou hij er niet moeten zijn”, reageert Maradona, die zijn vraagtekens zet bij Boca’s clubvoorzitter Jorge Amea: “Hij kan een voetbal niet van een rugbybal onderscheiden en hij koos Falcioni…een doelman.”

“Ik wil de Boca-fans nu zeggen dat ik op een dag in die dug-out zal zitten”, besloot de ex-bondscoach van Argentinië, die sinds zijn vertrek bij de nationale ploeg werkloos thuis zit. “Ik dacht dat ze me zouden bellen.” De directie vroeg echter raad bij clubicoon Carlos Bianchi, die adviseerde Borghi te vervangen door Falcioni. “Ze belden Carlos om Claudio te ontslaan en toen belden ze hem opnieuw om te kijken wie hij als opvolger zou willen. Het is een enorm verraad.”

Bezig met laden …