Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matthijs de Ligt is ‘concreet doelwit’ voor Erik ten Hag en Manchester United

Laatste update:

Matthijs de Ligt is een concreet doelwit voor Manchester United, zo meldt David Ornstein namens The Athletic. The Mancunians 'overwegen serieus' om de 24-jarige mandekker naar Old Trafford te halen.

De Ligt is momenteel nog eigendom van Bayern München. De centrumverdediger ligt tot de zomer van 2027 vast in de Allianz Arena, maar mogelijk gaat hij dat contract bij der Rekordmeister niet uitdienen.

De voormalig Ajax-verdediger wordt namelijk gezien als een 'steeds haalbaardere' optie om de achterste linie van Erik ten Hags ploeg te versterken. De twee kennen een prima relatie. Ten Hag maakte van De Ligt als achttien jaar oude jongen al de aanvoerder van de Amsterdammers.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Bij Manchester United kan De Ligt samen komen te spelen met Lisandro Martínez. De twee speelden nooit een officieel duel samen voor Ajax. De Ligt vertrok in de zomer van 2019 uit Amsterdam, in dezelfde maand dat de Argentijn overkwam van Defensa Y Justicia.

Bij Manchester United wordt de komst van De Ligt als een realistischere optie beschouwd dan het aantrekken van Jarrad Branthwaite, het Everton-product dat een prijskaartje van zo'n 80 miljoen euro om zijn nek heeft hangen.

Ornstein schrijft dat de eventuele komst van De Ligt losstaat van Manchester United's interesse in Branthwaite. Manchester United zou na het vertrek van Raphaël Varane het liefst twee centrumverdedigers strikken, hoewel de financiële reglementen dat bemoeilijken.

Behalve De Ligt en Branthwaite is Manchester United ook nadrukkelijk in de markt voor Leny Yoro, maar de achttienjarige verdediger van LOSC Lille wordt ook begeerd door Real Madrid, dat de beste papieren lijkt te hebben voor zijn komst.

Ook Jean-Clair Todibo (OGC Nice) kan rekenen op serieuze interesse van Manchester United-clubleiding INEOS. Aan die transfer zitten wat haken en ogen. Omdat Sir Jim Ratcliffe met INEOS ook daar de club runt, voorkomen de reglementen (voorlopig) dat Manchester United Todibo op kan pikken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou eigenlijk een goede stap zijn. Wellicht kunnen de Ligt en United dan samen proberen hun potentie waar te maken. Want beide presteren onder hun kunnen.

28 juni 2024 om 20:30
0

Vind ik niet. De Ligt presteert eigenlijk en een tijd heel goed. Was de beste speler van Juve in zijn laatste seizoen daar en gaat nu ondanks zijn blessureleed ook heel degelijk bij Bayern. Alleen die gekke Tuchel laat hem banken voor Upamecano. Daar waren de fans van Bayern niet zo blij mee vernam ik.

28 juni 2024 om 20:33
0

De beste man leek in zijn Ajax tijd op een nieuwe Sergio Ramos. Dan is zijn huidige niveau niet voldoende. Tenminste zo zie ik het. Of wellicht heb ik hem toen overschat.

28 juni 2024 om 20:37
0

Dat is toch een rare redenatie? Omdat hij vroeger nog beter leek kan hij nu niet goed genoeg zijn? Het is nu ook gewoon een beest van een verdediger.

28 juni 2024 om 20:40
0

Het begint wel van veel mensen de schuld te worden. Juventus wilde hem niet kwijt (wil toch niemand met zijn beste speler?), maar verkoopt hem dan wel. Bij Bayern zet Tuchel hem op de bank, maar nu die weg is mag hij nog steeds vertrekken.

En ondertussen zit die ook al jaren eigenlijk gewoon op de bank bij oranje. En dat bij Koeman en Van Gaal.

28 juni 2024 om 20:55
0

@Lierse1997
Dat kunnen we ook over Anelka zeggen die elke keer van club veranderde maar toch was hij altijd 1 van de beste spitsen vd wereld en overal waar hij ging altijd leverde. Zelfs zn transfer naar Chelsea waar men zn twijfels had, speeldde hij de sterren vd hemel. Ik denk gewoon dat hij heel veel salaris krijgt en topclubs moeite hebben dat op te hoesten. Anelka was ook een hele dure speler.

28 juni 2024 om 21:03
0

@ Lierse

Omdat hij gewoon de verwachting niet waarmaakt, maar omdat het een Nederlander is willen velen dat niet toegeven.

28 juni 2024 om 21:05
0

Anelka speelde in de mid 2000 voor clubs als Bolton Wanderes, PSG en City voor de overname.
Je hebt een enorme romantische beeld van Anelka. Spelers die vaak van club wisselen zijn naar mijn mening nooit wereldtop. Ze kunnen goed zijn daar niet van.

28 juni 2024 om 21:13
0

Omdat hij de verwachtingen (tot nu toe, hij is nog steeds slechts 24) niet waarmaakt die we stelden toen hij 18 was, kan hij nu toch nog steeds gewoon een hele goede verdediger zijn? Was hij vorig jaar niet speler van het jaar bij Bayern? Lijkt wel alsof er geen middenweg mogelijk is hier.

Ik zie hem slagen bij United. Lijkt me hartstikke mooi om De Ligt en Martinez daar in het centrum aan het werk te zien.

28 juni 2024 om 21:24
0

Ergens is de Ligt slachtoffer van zijn eigen succes. Met zijn transfer naar Juve werd hij de één na best betaalde speler van de Serie A ma Ronaldo. Juve kwam toen financieel zwaar in de shit en moest hun grootverdieners lozen.

Vervolgens naar Bayern ismen daar is hij enorm gewaagd aan Upamecano. Speelt mede hierdoor niet alles, maar hij is veel te duur om op de bank te zitten. Daarom staat Bayern nu open voor een vertrek.

Een United zou weleens perfect kunnen zijn. Onomstreden basisspeler net onder de absolute top in de beste competitie ter wereld. Zou schitterend zijn als hij daar iedereen weer kan laten zien hoe goed hij eigenlijk is!

28 juni 2024 om 21:30
0

Volgensmij zegt niemand dat het een slechte verdediger is. Elke club onder de wereldtop zou hem er wel bij willen hebben gok ik.

Alleen als iemand hem wereldtop noemt komt er natuurlijk een negatieve reactie. Of wanneer mensen steeds de trainers de schuld geven.

28 juni 2024 om 21:47
0

Anelka die met Jan en alleman in de clinch lag?

29 juni 2024 om 02:34
0

Oh nee hoor niet alleen Tuchel, Nagelsmann ook. De Ligt zat op de bank en mocht pas spelen toen Lucas geblesseerd was.

29 juni 2024 om 15:27
0

Dus naar jouw inziens is Haaland geen topspeler omdat die vaak van club gewisseld is?

28 juni 2024 om 21:14
0

Betreft de potentie van de Ligt. Is dìt het niet gewoon? Iets te min voor de top maar prima voor de subtop? Laten we eerlijk zijn, een wereldverdediger wordt niet steeds zo makkelijk weggedaan en wisselspeler bij het nationale elftal.

Man utd zou misschien net aan goed zijn voor hem. En helemaal fijn voor hem om samen te kunnen werken met ten Hag.

Het is hem gegund.

Mathijs de Ligt maakt United 8x sterker. Ik hoop dat hij daarheen gaat

28 juni 2024 om 20:55
0

Misschien zelfs wel 9x sterker...

29 juni 2024 om 01:45
0

Onder de 34x heb je er geen kijk op...

De Ligt voldoet wel aan de eisen van een Man Utd aankoop. Eredivisie ervaring, Nederlands en een verleden bij Ajax. Normaal is een van de drie redenen eigenlijk al genoeg voor Ten Hag om iemand te kopen. Maar de Ligt lijkt hiermee de ideale aankoop

28 juni 2024 om 21:12
0

Het is idd wel weer een bekende van ten Hag, maar in dit geval vind ik het een zeer logische optie. United wil een nieuwe verdediger en de Ligt is jong, kwalitatief, relatief betaalbaar, mag weg en kent daarbij de gewenste speelstijl. Ze willen ook Brantwaite, maar die kost meer dan 70 miljoen. Andere wereld verdedigers gaan niet naar United en dan kom je weer op een type Varane die uitgeblust is in de top of op een verdediger a la Lindelof die het in een kleine competitie goed doet, maar het net niet is.

29 juni 2024 om 07:38
0

Klopt natuurlijk wel een beetje wat je zegt haha.

Maar het duo De Ligt en Martinez is natuurlijk wel iets beter dan wat er de afgelopen jaren heeft gestaan.

Nu mag De Ligt ook wel eens gezegd worden iets minder druistig te zijn, anders gaat dit je ook nog veel kaarten en penalty's opleveren.

29 juni 2024 om 09:54
0

Haha. Ik ga stuk. Als Bayern nu ook nog eens de vraagprijs een paar keer over de kop laat gaan dan is het plaatje compleet.

Mooie stap en zal ook het vertrouwen krijgen van ten hag. Zou ook goed zijn voor zijn ontwikkeling denk ik. Vaste plek in de defensie en een ware leider worden.

Ik weet het niet hoor. United moet verder scouten dan weer uitkomen op een bekende van Ten Hag. Heb er geen goed gevoel voor. Moeten er geen alarmbellen rinkelen dat Juventus als eerste hem zo makkelijk wegdoet en nu Bayern?

28 juni 2024 om 20:37
0

Als je geld nodig hebt verkoop je de Ligt.

28 juni 2024 om 20:41
0

Dat is hem nou juist. Hij is niet onmisbaar. Te zwaar op de begroting in verhouding met zijn kwaliteiten.

Ik blijf erbij dat, om een of andere reden, dit de meest onderschatte verdediger is. Misschien niet zo goed als men verwachte in het begin, al was die verwachting dan ook dat hij nu al de beste verdediger van de wereld zou zijn. Desondanks bij Juve uitstekend en bij Bayern vorig seizoen de beste verdediger. Ik snap er dan ook echt niks van dat hij geen onbetwiste basisspeler is en zomaar weg mag, maar Man United zou hier een uitstekende keuze maken. Martinez en de Ligt zou een heerlijk centrum zijn.

Dit was een redelijk uit te tekenen stap na het nieuws dat de Ligt weg mag bij Bayern. United heeft een nieuwe RCV nodig met het vertrek van Varane, ETH die nog steeds een stevige vinger in de pap lijkt te hebben in het beleid, en een stap vooruit vanaf Bayern gaat de Ligt niet meer maken. Voeg daaraan toe dat United zowat de enige club is waar hij in de basis staat zonder in te hoeven leveren op salaris, en het is vanuit alle partijen een logische stap.

Ten Hag moet oppassen er Nederlandse/oud Ajax enclave er van maken. Je kan er gif op in nemen dat als de resultaten tegen vallen dit als eerste naar voren wordt geschoven.

28 juni 2024 om 22:16
0

Dat dacht ik ook, maar hoe vaak zou ETH al niet ontslagen worden afgelopen seizoen?? En toch mag hij momenteel een volledig nieuw team inclusief assistenten kiezen. Commentaar is er altijd zeker in Engeland.. Komt tijd komt wijsheid

29 juni 2024 om 01:13
0

Inderdaad , als het nu slecht gaat dan ligt alle verantwoordelijkheid bij Ten Hag. hij heeft immers veel inspraak gekregen.
Natuurlijk als het goed gaat moet hij ook de lof krijgen die hij verdiend.

Niet gek als dit doorgang vindt. Hij, samen met Lisandro Martinez in het hart van het centrum. Perfect. Sterk in de opbouw, fysiek sterk, sterk in de lucht en kunnen met ruimte in de rug spelen. Let’s goooooo.

Mathijs is de perfecte opvolger voor Harry Maguire. In alle opzichten.

29 juni 2024 om 02:36
0

Ik vind ze wel een beetje op elkaar lijken. Zien er beiden soms heel lomp uit aan de bal.

29 juni 2024 om 15:29
0

Die twee zijn niet te vergelijken

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren