voetbalzone

‘Megamiskoop’ VfL Wolfsburg onder vuur: ‘Hij heeft goals en assists nodig’

Thijs Post23 dec 2015, 16:52
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2015, 16:52
Advertentie

André Schürrle maakt geen goede beurt bij VfL Wolfsburg. De middenvelder annex aanvaller werd voor liefst 32 miljoen euro overgenomen van Chelsea en hij wordt in Duitsland vergeleken met Kevin De Bruyne. De Belg, nu Manchester City, transfereerde een jaar eerder voor ‘slechts’ 22 miljoen euro van Chelsea naar Wolfsburg. De Bruyne blijkt in alles beter.

voetbalzone

De Bruyne speelde in zijn eerste jaar in Wolfsburg in alle competities 43 wedstrijden. Hij kwam tot 22 assists en 9 doelpunten. Schürrle komt qua wedstrijden tot een vergelijkbaar aantal, 44 wedstrijden, maar zijn cijfers zijn veel minder. Hij kwam tot acht assists en drie doelpunten.

De marktwaarde van De Bruyne werd alleen maar hoger, terwijl Schürrle alleen maar minder waard is geworden. Hij werd bij zijn komst getaxeerd op circa dertig miljoen euro, nu is hij niet meer dan achttien miljoen euro waard. De Duitse krant BILD pakt uit met de vergelijking en doet direct een oproep. “Schürrle moet, om van het stempel miskoop af te komen, spreken met doelpunten en assists.”

Bezig met laden …