voetbalzone

Megatransfer De Bruyne schetst nieuwe realiteit: 'Zelfs Bayern is kansloos'

Matthijs van Laar31 aug 2015, 13:17
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2015, 13:17
Advertentie

De overgang van Kevin De Bruyne van VfL Wolfsburg is een nieuw teken van de financiële macht van de clubs in de Premier League. De spelmaker stond ook in de belangstelling van Bayern München, dat het echter moest afleggen tegen Manchester City. Volkswagen-directeur Martin Winterkorn vertelt in BILD dat de Bundesliga-clubs een pas op de plaats zullen moeten maken.

voetbalzone

Winterkorn zat dicht op het vuur de afgelopen dagen. Wolfsburg is eigendom van Volkswagen, dat het hoofdkantoor in die stad heeft zitten. Ook is hij lid van de toezichtstraad bij Bayern München. Een vreemde constructie, maar wel een die hem in staat stelt een goed oordeel te vellen over de situatie. “We zijn kansloos tegen zulke bedragen”, zegt hij. “Dat zeiden ze zelfs bij Bayern. We kunnen hier momenteel niet tegenop.”

Of de transfersom voor de Belg, naar verluidt 74 tot 80 miljoen euro, gerechtvaardigd is, durft Winterkorn niet te zeggen. “Maar we hadden het liefst gezien dat Kevin bij Wolfsburg was gebleven. We zullen er goed over moeten nadenken hoe we ons gaan weren in Duitsland. De tv-gelden die daar worden betaald zijn waanzinnig.” Ook de keuze van de speler trekt hij in twijfel. “Financieel gezien snap ik hem, maar op sportieve gronden had hij beter in Wolfsburg kunnen blijven. Ik weet niet of hij bij City net zo’n rol zal gaan spelen als hier.”

Bezig met laden …