voetbalzone

‘Messi? Het gaat niet om Messi, maar om Juventus en Barcelona’

Gijs Freriks01 jun 2015, 21:15
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2015, 21:15
Advertentie

Andrea Pirlo werd vier jaar geleden weggestuurd bij AC Milan en i Rossoneri zullen ongetwijfeld spijt hebben van die beslissing. De nu 36-jarige middenvelder won met Juventus immers vier kampioenschappen, één keer de Coppa Italia en tweemaal de Supercoppa. Daar kan zaterdag de Champions League bij komen, want Juventus neemt het dan in Berlijn op tegen Barcelona.

voetbalzone

“Dit is mijn vierde finale, maar dat maakt niet uit. Het is een unieke en bijzondere wedstrijd. Barcelona is de favoriet, maar in het voetbal is niets onmogelijk”, zegt de 111-voudig international tegenover Sky Italia. In 2006 won hij met de nationale ploeg van Italië het WK door in de Duitse hoofdstad na strafschoppen te winnen van Frankrijk. Pirlo hoopt op eenzelfde scenario: “Die avond zal altijd memorabel blijven. Ik hoop zaterdag dezelfde emoties mee te maken.”

Juventus kan voor de derde keer in de clubgeschiedenis en voor de eerste keer sinds het seizoen 1995/96 de Cup met de Grote Oren mee naar huis nemen. Arturo Vidal spreekt van de ‘belangrijkste wedstrijd’ uit zijn leven: “Het spelen van de Champions League-finale is het absolute hoogtepunt voor een voetballer. Er zullen veel emoties meespelen, maar we moeten gefocust blijven”, zegt hij op de website van zijn werkgever.

voetbalzone

Carlos Tévez sluit zich bij zijn collega’s aan: “Wat ik ervoor over heb om te winnen? Alles, net als alle andere Juventini. Wij willen die beker hebben. De druk op beide partijen is even groot, want we strijden om dezelfde prijs. Het is een finale en het heeft de nodige zweetdruppels gekost om tot de finale te komen. We willen een geweldige wedstrijd spelen. Lionel Messi? Het gaat niet om mij of Messi, maar om Juventus en Barcelona”, aldus Tévez in gesprek met Premium Sport.

Bezig met laden …