voetbalzone

'Messi is de beste ter wereld, Ronaldo de beste op de PlayStation'

Erik van Dam24 nov 2011, 20:58
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2011, 20:58
Advertentie
/

Juan Román Riquelme is al wat jaartjes weg uit de Primera División, maar volgt de competitie nog steeds nauwgezet. De ervaren Argentijn, inmiddels 33 jaar oud, is rustig aan het afbouwen in de Argentijnse competitie. Daar speelt hij alweer zes seizoenen bij Boca Juniors, de club uit zijn jeugdjaren. Barcelona, één van zijn twee ex-werkgevers in Spanje, is volgens de middenvelder het perfecte team.

Riquelme ziet geen verzameling die zo goed en logisch in elkaar past als Barcelona, zegt hij donderdag in een interview met het Argentijnse Olé. “Daarom speelt het Spaanse nationale team ook zo voortreffelijk, het grootste deel is afkomstig van Barcelona en speelt daar ook al jaren aaneengesloten samen. “Ook al mis je dan driekwart van Barcelona in de vorm van Lionel Messi”, voegt Riquelme, landgenoot van El Pulga er wel aan toe.

Messi is volgens Riquelme zonder twijfel de beste speler op aarde. “Ja, hij is de allerbeste ter wereld”, zegt de spelmaker, die in het seizoen 2002/03 tot dertig duels en drie doelpunten kwam voor de Catalanen. “Cristiano Ronaldo vind ik de allerbeste en meest complete speler op de PlayStation en Andrés Iniesta is de beste speler op mijn en zijn eigen positie, want hij weet wanneer hij snelheid moet maken, moet vertragen, moet teruglopen en moet dribbelen.”

Bezig met laden …