voetbalzone

Michael van Praag verwijdert X na boze berichten: ‘Je maakt onze club kapot’

Wessel Antes23 okt 2023, 15:28
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:18
Advertentie

Michael van Praag heeft zijn account op X, voorheen Twitter, zondagavond verwijderd. De 76-jarige erevoorzitter van Ajax werd na het verloren duel met FC Utrecht (4-3) bestookt met boze berichten van supporters van de club, waarna hij een afscheidsbericht plaatste en zijn woorden nakwam. Wie zijn account nu nog opzoekt, krijgt de melding dat het niet bestaat.

Van Praag citeerde een X-bericht van gebruiker @MeulM58, waarna hij zijn afscheid aankondigde. “Van scheldende, opruiende en dreigende mensen heb ik nu inmiddels wel genoeg. Ik ga me vanaf nu rustig zonder die types aan Ajax wijden. Ik stop met X, wens u het beste en groet u allen zeer.”

Het bericht dat werd geciteerd door Van Praag was duidelijk. “En nou #Steijnout opflikkeren en anders heel snel als @FSideNL het bestuur aanvallen. Hebben we die trouwens……..!! @MichaelvanPraag je maakt onze club kapot als je nu niet ingrijpt, laffe hond!”, aldus gebruiker @MeulM58.

De hashtag #steijnout was zondag na het duel in Utrecht lang een trending topic op X. Vele supporters lieten hun onvrede blijken en hopen op een ontslag van Maurice Steijn. Met de Haagse trainer aan het roer speelde Ajax tot dusver elf officiële wedstrijden.

De Amsterdammers wonnen slechts tweemaal en wisten viermaal een gelijkspel over de streep te trekken. Vijf wedstrijden gingen verloren. Door de teleurstellende resultaten staat de trainer, die in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2026 vastligt, zwaar onder druk.

Ajax bezet momenteel de zeventiende plaats in de Eredivisie. Tot overmaat van ramp reizen de Amsterdammers komende zondag af naar Eindhoven, voor misschien wel de lastigste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen.

Tegenstander PSV is onder trainer Peter Bosz namelijk fantastisch begonnen. De Eindhovenaren zijn nog altijd foutloos in de Eredivisie, met 27 punten uit 9 wedstrijden. De wedstrijd tussen de twee aartsrivalen wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Bezig met laden …