Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij zeer kritisch op Ajax: ‘Dat is te bespottelijk voor woorden’

Laatste update:

Mike Verweij vindt het ‘te bespottelijk voor woorden’ dat de spelers van Ajax de afgelopen seizoenen veel minder fit waren dan die van Feyenoord en PSV. Dat vertelt hij in de Kick-off-podcast van De Telegraaf.

Bij Ajax zijn alle spelers die geen interlandverplichtingen hebben momenteel bezig aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Dat gebeurt onder hoofdtrainer Francesco Farioli, die de opvolger is van John van ’t Schip.

Bij Kick-off komt de fitheid en vorm van de spelers van Ajax ter sprake. “Eigenlijk is het te bespottelijk voor woorden dat Ajax in de afgelopen jaren veel minder fit was dan PSV en Feyenoord”, opent Verweij zijn betoog.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Daar begint het mee. Nou, dat is niet waar: het begint met goede voetballers, en daarna of ze fit zijn of niet. Er is gewoon maar wat gedaan. Ajax was soms twee of drie dagen in de week vrij. Spelers liepen om 13:30 alweer De Toekomst af. Dat heeft Farioli in ieder geval begrepen, dat daar verandering in moet komen. Laat hem ze maar aanpakken.”

Op de transfermarkt is Ajax nog niet heel erg actief, vooral omdat spelers eerst verkocht moeten worden voordat er weer geld beschikbaar is voor aankopen. Een speler die wel al verkocht is, is Georges Mikautadze, die voor dertien miljoen euro werd teruggehaald door FC Metz.

“Ik had gisteren even contact met mensen bij Ajax. Mikautadze is nu verkocht, en levert dertien miljoen euro op. Dat gaat rechtstreeks de kas in, en dat geld kan niet worden uitgegeven aan een vervanger. Dus er moet nu heel veel verkocht gaan worden, en dan kan Ajax pas gaan handelen op de transfermarkt”, aldus Verweij.

“En ik sprak gisteren ook iemand die hoopt dat Akpom tot begin augustus blijft, want hij zal het moeten doen in de voorronde van de Europa League.” Ajax begint die voorrondes op 25 juli, wanneer het Servische FK Vojvodina op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien dat je dat eens als kritiek kan gebruiken op je vriendje Steijn, Schreuder en Van t Schip die al die idiote dagen vrij hebben ingevoerd. Spelers trokken overal en nergens aan de bel, zijn extra gaan trainen, en trainde bij jong Ajax. Maar nee het heeft niet aan de trainers gelegen.

29 juni 2024 om 15:54
0

"misschien dat je dat eens als kritiek kan gebruiken op je vriendje Steijn, Schreuder en Van t Schip die al die idiote dagen vrij hebben ingevoerd".

De basis voor een goede conditie moet in de voorbereiding worden gelegd en toen was Schip er nog niet. Dat Schip die spelers vrij heeft gegeven, was op nadrukkelijk advies van de medische staf omdat de data uitwezen dat ze in het rood zaten. Als het seizoen al is begonnen speel je vaak 2 keer in de week en kan je niet tot nauwelijks conditioneel trainen. Dat moet je in de voorbereiding doen en als dat is nagelaten is Steijn daarvoor verantwoordelijk omdat hij toen coach was. Maar het is natuurlijk niet helemaal zijn schuld omdat hij de voorbereiding vooral heeft moeten afwerken met spelers van Jong Ajax omdat de helft van de selectie afwezig was wegens interlandverplichtingen. Veel van die internationals hebben slechts de helft of minder van de voorbereiding mee kunnen maken omdat ze na de interlandverplichtingen eerst op vakantie moesten.

En dan zijn er ook nog al die nieuwe spelers van wie de meesten pas in augustus zijn aangetrokken toen het seizoen al lang en breed was begonnen. Er zijn dan ook meerdere oorzaken aan te wijzen voor de slechte conditie van veel Ajax spelers en die zijn niet allemaal op het conto van de club te schrijven. Nu zijn er ook weer internationals afwezig die pas terug komen als ze vakantie hebben genoten en de voorbereiding er zo goed als op zit. Heeft PSV nu ook meer dan vorig jaar te maken, maar die club moet pas in september Europees aan de bak terwijl dart bij Ajax midden in de voorbereiding het geval is. Farioli heeft wel het voordeel dat hij de meeste spelers die het voor hem zullen moeten doen nu al tot zijn beschikking heeft omdat er van Ajax niet veel actie op de transfermarkt valt te verwachten. Dat zou dan ook in de loop van het seizoen moeten zijn terug te zien in de fitheid van de spelers.

29 juni 2024 om 18:26
0

Dus psv is komend seizoen minder fit want Veerman, Schouten, Bakayoko en die amerikaanse spits moeten nog vakantie nemen?

Ik las de artikelen van Driessen over Ajax vrijwel nooit, en dacht dat de kritiek van menig Ajacied op hem enigszinsn overdreven was.

Maar mijn God, alle artikelen over hem en Oranje gezien en wat is het een vervelende vent.

29 juni 2024 om 14:58
0

Ik kan je ook aanraden er weer mee te stoppen. Ik scroll altijd gelijk naar beneden om de discussies in de reacties te bekijken, maar weiger me zelf te ergeren aan deze man.

Absoluut eens dat Ajax de afgelopen twee seizoenen veel minder fit was dan Feyenoord en PSV, maar voor mijn gevoel is PSV ook vooral fitter sinds Bosz de trainer is. Onder van Nistelrooy vond ik ze vaak ook niet fit. Ajax was in de periode onder ten Hag altijd heel fit, en zag een tijdje geleden een statistiek dat Ajax best wat wedstrijden onder ten Hag wonnen doordat ze tussen minuut 60 en 90 scoorden, fit waren en bleven gaan. Onder Schreuder, Heitinga, Steijn en van 't Schip was het altijd een drama en was Ajax altijd na minder dan 60 minuten al op.

Farioli zit er tot nu toe bovenop, en ik hoop dat hij een goede basis kan leggen voor de fitheid van Ajax samen met de technische- en medische staf. De afgelopen 4 trainers van Ajax waren vooral peoplemanagers die tactisch heel zwak waren, Farioli is meer van het tactische en hopelijk kan hij fitheid daar ook aan koppelen.

29 juni 2024 om 16:06
0

Of Farioli een succes gaat worden is nog maar de vraag, maar tot nu brengt hij veel energie in dit elftal.

Hij heeft in ieder geval een elftal waar je 3e mee moet worden, geen excuses komend seizoen.

29 juni 2024 om 19:21
0

Er is al een hele andere interactie tussen Farioli en de spelers en de trainers hier voor. Je ziet nu al dat Farioli samen met zijn staf meer met de spelers zijn dan de vorige spelers tijdens hun periode bij Ajax.

Ik begrijp die felle reacties van velen op dit forum op de artikelen en uitspraken van Verweij en Driessen niet zo goed: Ze hebben toch vaak gewoon gelijk? Dat je dat als Ajax-fan niet leuk vindt om te horen, is iets anders, maar professionele voetballers die dikke salarissen opstrijken en een paar maal in de week om 13:30 naar huis gaan om met hun Playstation te gaan spelen, is toch te bespottelijk voor woorden, of niet soms?

29 juni 2024 om 18:10
0

Birotor, zeker. Punt is dat Ajacieden dit al 1,5 - 2 jaar zelf ook zien, en dus veel kritiek hebben op de trainers die dergelijke trainingsschema's implementeren. Maar daar is Mike het dan weer niet mee eens, want dan kom je aan zijn vriendjes.

Ook nu zie je dat hij geen een keer de naam van de verantwoordelijke in de mond nemen.

29 juni 2024 om 19:18
0

Blijkbaar lees je ze dan selectief. Achteraf weten ze zoals hier heel duidelijk te verwoorden wat er fout gaat. Het probleem is echter dat zij een steijn zijn hele periode bij ajax hebben verdedigd. Vanaf het begin kon vrijwel iedereen al zien dat steijn veel te weinig deed, maar niet de telegraaf. Nee, steijn was de nieuwe verpersoonlijking van Jezus volgens de mannen van de telegraaf. Kon niks fout doen en alles lag aan de kwaliteit van de spelers. Alleen niet fitte spelers kunnen nooit evenveel kwaliteit tentoonstellen als wanneer ze wel fit zijn. Overigens komt verweij hier nu mee nadat meerdere andere media met daadwerkelijke cijfers kwamen om te laten zien dat ajax spelers minder fit waren. In dit geval gaat het er dus niet om dat verweij gelijk heeft. Het gaat er nu om dat hij dit roept nadat het al meerdere keren duidelijk is gemaakt en degenen die hij continue heeft lopen beschermen hier schuld aan hebben en hij daarmee zichzelf dus weerspreekt. Dus waarin hebben verweij en driessen hierin gelijk? Ligt het aan de kwaliteit van de spelers, of lag het aan het gebrek aan fitheid waardoor zij hun eventuele kwaliteit niet konden tentoonstellen? Beide spreken elkaar namelijk tegen en het zijn beide uitspraken van verweij. Dat het afgelopen jaar slecht was bij ajax kon iedereen zien. Het benoemen dat het slecht gaat is dan ook niet nieuws waardig. Dat is hetzelfde ans een commentator die zegt dat speler a de bal naar speler b passt. Dat kan iedereen zien, dus heeft het geen waarde. Dat is precies wat verweij en driessen doen. "nieuws" brengen zonder waarde. Met alle respect, maar als jij denkt dat dit voldoende is voor een journalist dan houdt het natuurlijk al snel op. Nieuws brengen wat geen nieuws is, leugens verspreiden en ongefundeerde uitspraken doen (ik ga niet naar Madrid, want ajax maakt geen kans) en achteraf teren op analyses die gemaakt zijn door daadwerkelijke journalisten zorgen ervoor dat ik die reacties van mensen zeer goed kan begrijpen. Klagen over anderen die hun werk niet goed doen terwijl je zelf je werk überhaupt niet doet is enorm treurig.

Tja wie waren er de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de selectie ? Schreuder en Steijn , twee trainers die de goedkeuring van de heren van de Telegraaf konden dragen.
Van 't Schip kan je het niet kwalijk nemen, want werken aan de conditie en fitheid moet je in de aanloop van het seizoen doen.
Maar echt verrasend is dit niet als je de wedstrijden van de afgelopen jaren zag?

29 juni 2024 om 18:22
0

Kon Schip niet in de winterstop op fotheid trainen?

29 juni 2024 om 19:18
0

Halverwege het seizoen heeft dat geen zin. Vaak in het aan loop van het seizoen wordt er flink aan de fitheid gewerkt , tijdens het seizoen is het dan een kwestie van onderhouden. Dan is het meer belangrijker om te herstelen

Het was voor iedere buitenstaander wel duidelijk dat Ajax lang niet meekon in de intensiteit van vooral PSV en Feijenoord. En toch blijf je volharden in halfzachte aanpak, is alle trainers van de laatste twee seizoenen aan te rekenen. En natuurlijk de leiding. Die hebben hier ook naar zitten staren, en dat aspect maar gewoon geaccepteerd. De man van de voetbalzaken, Jan van Hals, is toch niet blind? Dan kaart je dat toch aan bij de trainersstaf? Maar anticiperen op zaken die verkeerd gingen, is niet een eigenschap des Ajax' leiding.....

Ik sprak gisteren ook iemand die hoopt dat Ajax kampioen wordt. Wat een journalistiek...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren