voetbalzone

Milan weigert mogelijk Supercoppa-treffen te spelen: ‘Dit is een enorm nadeel’

Robin Bruggeman20 dec 2016, 18:28
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2016, 18:28
Advertentie

Als alles volgens plan gaat, treffen landskampioen en Coppa Italia-winnaar Juventus en verliezend Coppa-finalist AC Milan elkaar vrijdag in het Jassim Bin Hamad stadion in Doha, waar zij zullen strijden om de Italiaanse Supercoppa. De kans is echter aanwezig dat deze wedstrijd geen doorgang zal vinden, aangezien de vlucht van i Rossoneri aanzienlijk vertraagd is.

/

Milan zou dinsdag afreizen naar Qatar, maar heeft die vlucht wegens technische mankementen aan het gecharterde vliegtuig met in ieder geval een dag moeten uitstellen. Als het de club woensdag ook niet lukt om naar het Midden-Oosten af te reizen, denkt het Milan-bestuur erover na om de stekker maar helemaal uit de ontmoeting te trekken.

“Dit is een serieus sportief nadeel. Juventus is al behoorlijk gewend en zal morgen (woensdag, red.) onder flink warmere omstandigheden kunnen trainen dan wij op Milanello doen”, foeterde vice-voorzitter Adriano Galliani tegenover het Italiaanse persbureau ANSA. “Wij komen dan ’s nachts aan en kunnen slechts één keer trainen op de dag voor de wedstrijd.”

Bezig met laden …