voetbalzone

Milanese clubs balen tevergeefs van Supercoppa Italiana in Peking

Thijs Post06 jun 2011, 16:35
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2011, 16:35
Advertentie

Het Italiaanse profseizoen wordt ieder jaar geopend met de strijd om de Supercoppa Italiana. Het duel tussen de winnaar van de Serie A en de bekerwinnaar, komend seizoen dus AC Milan en Internazionale, wordt lang niet altijd in Italië gespeeld. De Supercoppa is al diverse keren ‘verkocht’ aan verre oorden en dat is ook het geval voor komende editie, die in Peking gepland staat. Tot ongenoegen van de spelers.

Veel voetballers nemen deel aan de Copa América en zijn dus vrijwel de hele zomer op reis. Omdat de wedstrijd tussen AC Milan en Internazionale een stadsderby is, hadden de clubs gehoopt het duel af te kunnen werken in San Siro. “We gaan het bekijken, maar ik geloof in de tijd en de plaats Peking”, vertelt Serie A-voorzitter Maurizio Beretta.

In 1993 werd de Supercoppa Italiana voor het eerst buiten de landsgrenzen afgewerkt: AC Milan won in het Amerikaanse Washington DC met 1-0 van Torino. In 2002 speelden speelden Juventus en Parma in de Libische hoofdstad Tripoli, in 2003 toog het circus weer naar de Verenigde Staten en in 2009 werd Peking aangedaan.

Bezig met laden …