voetbalzone

Müller vindt finale Champions League niet bijzonder: 'Is normaal voor mij'

Thijs Post19 dec 2013, 14:25
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2013, 14:25
Advertentie

Het gebeurt niet ieder jaar dat je als voetballer actief bent in de finale van de Champions League, maar Thomas Müller vindt het geen bijzondere gebeurtenis. De 24-jarige middenvelder van Bayern München was al drie keer actief in de eindstrijd van het miljoenenbal.

/

“Het klinkt misschien wat raar, maar ik stond in vier jaar tijd drie keer in de finale van de Champions League, dus voor mij voelt het normaal”, zegt Müller in gesprek met Elf Freunde. Müller won de eindstrijd slechts een keer: vorig seizoen, toen Borussia Dortmund werd verslagen. Naast de Champions League won Bayern München ook de titel en het nationale bekertoernooi.

Zeker de eindsprint van Bayern was indrukwekkend. “Het was extreem. In vijf weken tijd speelden we de kwartfinales tegen Juventus en de halve finales tegen Barcelona. De hele maand zat vol met belangrijke en zenuwslopende wedstrijden.” Müller is blij dat men de finale won. “Anders had iedereen geroepen dat Borussia Dortmund de beste ploeg van Duitsland is. Terwijl wij met meer dan twintig punten voorsprong kampioen werden.”

Bezig met laden …