voetbalzone

Müller waarschuwt Bayern-fans: ‘We gaan een andere Messi zien’

Erik van Dam30 apr 2013, 16:10
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2013, 16:10
Advertentie

Bayern München verloor vorig jaar de Champions League-finale in de eigen Allianz Arena van Chelsea en is er dus alles aan gelegen om dit seizoen wél de Cup met de Grote Oren in de wacht te slepen. Na de 4-0 thuisoverwinning op Barcelona in de eerste ontmoeting in de halve finale hebben de Duitsers ook de betere papieren om de eindstrijd in Wembley te bereiken. Jupp Heynckes hoopt af te zwaaien met de prestigieuze prijs en heeft vertrouwen in de return in Camp Nou.

/

De klasse van de Beierse ploeg was bekend, maar dat het in eigen huis 4-0 zou worden tegen het door velen superieur geachte Barcelona, hadden zich ook weinig mensen kunnen bedenken. Heynckes wil woensdagavond echter bewijzen dat die prestatie geen incident was. “Barcelona heeft vele jaren topvoetbal laten zien, maar Bayern wil bewijzen dat het duel in München geen toeval was. We kennen onze voetbalfilosofie en zijn in staat om te scoren in Camp nou. Bayern heeft dit seizoen laten zien dat het topvoetbal kan spelen”, zegt de coach tijdens de persconferentie.

Tijdens de confrontatie in Duitsland was Lionel Messi onzichtbaar. De Argentijn liet afgelopen zaterdag met een prachtige goal tegen Athletic Bilbao (2-2) echter zien nog altijd wondersloffen te hebben. Thomas Müller is ervan overtuigd dat er woensdag een ander Barcelona staat dan in de heenwedstrijd. “Barça-uit in Camp Nou; dit is een wereld van verschil. Ze zullen meer aanvallen, vaker schieten en meer balbezit hebben en daar ligt hun kracht. En we gaan een andere Messi zien in deze wedstrijd”, zegt de middenvelder annex aanvaller.

De sterspeler van Barcelona kwam in de Allianz Arena niet in het verhaal voor; hij was dan ook pas net teruggekeerd van drie weken fysiek leed. Müller drukt de fans van der Rekordmeister dan ook op het hart dat Messi nog altijd beslissend kan zijn. “Hij is het hart van hun team. Als je vijftig keer per seizoen scoort, dan is het duidelijk dat alles om jou draait. In deze wedstrijd zullen we het drukker met hem krijgen.” Collega Bastian Schweinsteiger realiseert zich ook dat het karwei nog niet geklaard is: “Het is nog niet gedaan, maar we dromen wel van de finale.”

Bezig met laden …