voetbalzone

Müller: 'We reizen als aangeslagen boksers naar het EK'

Bart Kruyt27 mei 2012, 10:50
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2012, 10:50
Advertentie

De Duitse ploeg is sinds zaterdagavond compleet. De acht internationals van Bayern München meldden zich zaterdag in het trainingskamp van die Mannschaft en hopen bij de nationale ploeg de teleurstelling van de verloren Champions League-finale van zich af te kunnen spelen. "We reizen als aangeslagen boksers naar het EK", zegt Thomas Müller in gesprek met BILD.

/

Müller scoorde in de finale tegen Chelsea, maar het was niet voldoende voor de eindzege. "Voetbal kan soms erg wreed zijn en de Champions League wordt niet altijd gewonnen door de ploeg die daar het meest recht op heeft", zei de aanvallende middenvelder. "Maar ondanks de nederlaag komen we met veel vertrouwen bij de nationale ploeg. We weten dat we op het hoogste niveau van Europa kunnen presteren en dat we voor niemand bang hoeven te zijn. "

Titelhouder Spanje kan de borst alvast nat maken. "In de Champions League hebben we gezien dat Real Madrid en zelfs Barcelona te verslaan zijn", aldus Müller. "Na het WK van twee jaar geleden waren we erg teleurgesteld en we willen niet weer tweede of derde worden. We willen dit jaar echt iets groots neerzetten en daarvoor zullen we ploegen met zeer veel kwaliteiten moeten verslaan."

Bezig met laden …